فیش جوشکاری وسیله ای است که ممکن است در انتهای یک سگمنت از کابل ها یا به عنوان نقطه شروعی در یک مدار مورد استفاده قرار گیرد . فیش های اتصال را می توان در تجهیزات خانگی ، تجهیزات جوشکاری ، وسایل شبکه ای و … دید . فیش دستگاه جوش برای اتصال کابل جوش به دستگاه جوش مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع فیش دستگاه جوش
فیش دستگاه جوش ، قسمتی از کابل است که به یک پورت یا واسط متصل می شود تا یک وسیله را به وسیله دیگر متصل کند . فیش های جوشکاری به دو نوع نری و مادگی تقسیم می شوند . فیش جوش نر ، دارای یک یا تعداد بیشتری پین هستند . فیش دستگاه جوش مادگی دارای حفره هایی برای اتصال به فیش های نری هستند . به فیش های نر اغلب پلاگ و به فیش های ماده سوکت می گویند .
از آنجایی که اغلب کامپوننت های بکار رفته در تجهیزات باید بتوانند از هم جدا شوند و یا در مواقعی به یکدیگر متصل شوند . فیش های اتصال یا کانکتور ها باید وجود داشته باشند . با استفاده از فیش های اتصال ، اتصالات مداری موقتی می توان بوجود آورد که به راحتی قابل جدا سازی هستند . فیش های مادگی مخصوص اینورتر جوشکاری باعث ارتباط بین فیش نری با دستگاه جوش می شوند .
مواد بکار رفته در ساخت فیش دستگاه جوش
فیش دستگاه جوش الکتریکی بطور عمده از دو قسمت تشکیل شده است . قسمت هادی و قسمت عایق بندی شده . ویژگی های مهم در ساخت قسمت های هادی عبارتند از ، رسانایی ، توان مکانیکی ، شکل پذیری و انعطاف پذیری . قسمت عایق موجود در فیش ماشین جوش باید مقاومت الکتریکی بالا داشته باشد ، حرارت های بالا را تحمل کند و جنس آن طوری باشد که به راحتی شکل پذیر باشد که بتوان در ساخت و سازها از آن استفاده کرد .
قسمت هادی موجود در فیش دستگاه جوش اغلب از جنس آلیاژ مس است . سایر فلزاتی که در این قسمت کاربرد دارند عبارتند از برنز ، برنج و … . فلز هادی پایه ای اغلب با یک فلز بی اثر مانند طلا ، نیکل یا قلع پوشیده می شود . این امر سبب می شود که رسانایی و دوام فیش جوشکاری بالا رود . مواد عایق رویه فیش جوشکاری باید از جنس روکش پلاستیکی نسوز باشد .
متد اتصال فیش جوشکاری
با اینکه از نظر تکنیکال ممکن است دقیق نباشد اما ، فیش جوشکاری می تواند به عنوان یک آداپتور نیز شناخته شود که ، دو نوع متد ارتباط را بوجود می آورد . ارتباط دائمی و ارتباط جدا شدنی . قسمتی از کابل جوش که فیش نری به آن متصل می شود قسمت دائمی ارتباط است و قسمتی از کابل که فیش مادگی به آن متصل است بخش جداشدنی ارتباط است . که بعد از اتمام کار می توان از این قسمت کابل را از دستگاه جدا کرد .
همانطور که گفته شد قسمت نری فیش جوشکاری دارای یک یا چند پین است که برای اتصال به قسمت مادگی فیش جوشکاری ( سوکت ) استفاده می شود . ارتباط بین این دو بخش باید به اندازه کافی محکم باشد تا ارتباط الکتریکی خوبی را بوجود آورد و در نتیجه مدار تشکیل شده کامل شود و در حین عمل جوشکاری باز نشود . از طرفی فیش دستگاه جوشکاری باید قابلیت نصب آسان داشته باشد . ایمنی آن باید بالا باشد .
فیش دستگاه جوشکاری به افراد جوشکار اجازه می دهد تا به سرعت بتوانند کابل های جوشکاری را از دستگاه جوش جدا کنند . همچنین به آن ها اجازه می دهند تا سایز مناسب کابل را متناسب با نوع کار خود انتخاب کنند . فیش جوش سایز های متفاوتی دارد . هریک از آن ها برای سایز کابل بخصوصی کاربرد دارد .
برای دیدن فیش جوشکاری وینر روی لینک زیر کلیک کنید
از اینکه در این مقاله با ما همراه بودید متشکریم. منتظر نظرات شما هستیم.
منابع :quora – weldingaccessoriesindia