مقالات

مزایا و معایب دستگاه جوش اینورتر

مزایا و معایب دستگاه جوش اینورتر

دستگاه های جوشکاری اینورتر نوع جدیدی از دستگاه های جوشکاری هستند که دارای مزیت های بی شماری در مقایسه با دستگاه های جوشکاری قدیمی هستند. یک ماشین جوشکاری اینورتر توان برق AC را به ولتاژ خروجی قابل استفاده پایین تر تبدیل می کند. برای مثال ولتاژ AC با مقدار 240 ولت را به خروجی 20 ولت DC تبدیل می کند. یک اینورتر جوشکاری با افزایش اولیه توان برق از 50 هرتز تا 20000 الی 100000 هرتز کار می کند. در این مقاله به مزایا و معایب دستگاه جوش اینورتر می پردازیم.

مزایای دستگاه جوش اینورتر

مزایا و معایب دستگاه جوش اینورتر

سایز کوچک و وزن سبک

دستگاه های جوش اینورتر اغلب دارای سایز کوچک هستند. وزن سبک در دستگاه های جوش اینورتر از دیگر مزیت های این دستگاه ها است. وزن سبک و همچنین سایز کوچک اینورتر جوشکاری باعث می شود در استفاده از مواد سازنده صرفه جویی شود. همچنین این دو خصوصیت قابلیت حمل و راحتی جابجایی آن ها را افزایش می دهد. ویژگی پایه ای دستگاه های جوش اینورتر فرکانس کاری بالای آن ها است. این امر مزیت های زیادی با خود همراه دارد. ترانسفورماتور، سیم پیچی اصلی یا سیم پیچی ثانویه، پتانسیل الکتریکی ( E )، فرکانس جریان ( F )، چگالی فلوکس مغناطیسی ( B )، ناحیه مغزی فلزی ( S ) و سیم پیچی ( W) معادل E = 4.44fBSW است .

ولتاژ نهایی سیم پیچی در حدود U~e = 4.44 fbsw است .

زمانی که مقدار B مشخص شود، اگر مقدار f را افزایش دهید، مقدار S کاهش پیدا می کند، w کاهش پیدا می کند، در نتیجه وزن و حجم ترانسفروماتور بطور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند . از آنجایی که فرکانس اینورتر جوشکاری و تجهیزات برش بسیار بیشتر از فرکانس منبع برق ( 300 ~ 2000 ) است، حجم و وزن ترانسفورماتور بسیار کاهش پیدا می کند.

از آنجایی که فرکانس دستگاه جوشکاری اینورتر خیلی بالاتر از فرکانس کاری آن است، بنابراین سایز ترانسفورماتور و وزن آن به شدت کاهش پیدا می کند. همچنین با افزایش چشم گیر فرکانس کاری، سایز راکتور و وزن آن بطور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند.

کنترل منعطف دستگاه جوش اینورتر

دستگاه های جوش اینورتر از دستگاه های منبع برق نیمه هادی گرداننده با الکتریسیته استفاده می کنند. آن ها بصورت دقیق سایز جریان را در واحد میکرو ثانیه کنترل می کنند . کنترل دقیق جریان باعث افزایش کیفیت جوشکاری و برشکاری می شود. همچنین کنترل دقیق جریان نیاز بسیاری از متدهای متفاوت جوشکاری است. جریان الکتریکی دستگاه های جوش قدیمی، تنها با ترانسفورماتور و بصورت دستی قابل تنظیم بودند. اینگونه تنظیم های دستی باعث می شد به طور دقیق نتوان فرایند جوشکاری را کنترل کرد. درنتیجه رفع نیازهای جوشکاری در آن ها به سختی قابل اجرا بود.

از دیگر مزایای استفاده از اینورتر جوشکاری این است که به راحتی می توان این دستگاه ها را تنظیم کرد و پروژه را با آن ها انجام داد. آن ها دارای تنظیم کننده های توان هستند و شما می توانید هر زمان به انرژی بیشتری نیاز داشتید به راحتی آن ها را تغییر دهید.

صرفه جویی در مصرف انرژی و کارایی بالا

ترانسفورماتور ها و راکتورهای دستگاه جوشکاری اینورتر به طور قابل توجهی سایز و وزن دستگاه را کاهش می دهند. همچنین از دست رفتن نیرو (بطور عمده از دست رفتن هسته مغناطیسی و ذخیره انرژی هادی ها) نیز به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند. در این صورت خروجی موثر نیرو چیزی حدود 82 درصد الی 93 درصد خواهد شد. در ماشین های جوشکاری قدیمی خروجی موثر نیرو تنها 40 درصد یا 60 درصد بود. این خود نشان دهنده هدر رفت منابع برق است. مزیت صرفه جویی در مصرف برق از فاکتورهای بسیار مهم هنگام انتخاب دستگاه جوش است.

مزیت دیگر دستگاه های جوش اینورتر استفاده از منبع برق کم است. آنها حتی می توانند با جریان های برق خانگی نیز کار کنند. مصرف برق کم این واحد های جوشکاری به فرد جوشکار اجازه می دهد به راحتی آن ها را به پریزهای برق نرمال دیواری وصل کند در نتیجه آن ها جریان ولتاژ بالایی نمی خواهند تا درست کار کنند. مصرف برق بهینه واحد های جوشکاری اینورتر سبب صرفه جویی در هزینه برق می شود که مزیت بزرگی به حساب می آید. همچنین سرعت انجام جوشکاری با استفاده از اینورتر جوشکاری بسیار بالا است.

پایداری جریان و ولتاژ خروجی

دستگاه های جوشکاری اینورتر در مقابل پرش ولتاژ و تغییرات دمایی حساسیت بسیار کم و همچنین دارای تداخل بسیار پایین هستند. در ماشین های جوشکاری قدیمی با منبع برق AC، از آنجایی که جهت جریان و ولتاژ اغلب تغییر می کند قوس الکتریکی حدود 100 الی 120 بار در ثانیه خاموش می شود و دوباره از سر گرفته می شود. قوس در آن ها پیوشته و مداوم نیست در نتیجه مدت زمان گرم شدن قطعه کاری طولانی تر می شود و قدرت جوش کاهش پیدا می کند.

توانایی تولید جریان خروجی ثابت سبب کاهش پاشش جوش و در نتیجه خروجی تمیز جوش خواهد شد. دستگاه های جوشکاری اینورتر اغلب دارای قابلیت arc force هستند و از این رو پایداری قوس را بهبود می دهند. آن ها با استفاد از این تکنولوژی از چسبیدن الکترود به حوضچه جوش جلوگیری می کنند و در نتیجه در زمان انجام جوشکاری نیز صرفه جویی می کنند. یک نکته کوچک اما بسیار کاربردی در اینورتر های جوشکاری شروع قوس بسیار راحت در آن ها است که سبب انجام جوشکاری بسیار راحت و کارا می شود. آن ها دارای ویژگی hot start هستند که سبب می شود شروع ARC بسیار عالی داشته باشند. این ویژگی مخصوصا در کار کردن با الکترودهای سخت که باعث بوجود آمدن مشکل در طول فرایند می شود بسیار جذاب است.

راحتی استفاده از اینورتر جوشکاری

گاهی اوقات تصور می شود که کار کردن با اینورتر جوشکاری برای افرادی که تجربه کافی ندارند سخت است، اما این واحد های جوشکاری قابلیت هایی را ارائه می دهند که استفاده از آن ها را آسان می کند. اغلب اینورترهای جوشکاری از صدمات وارده به دستگاه در مقابل ریسک هایی مانند سربار ولتاژ، سربار جریان و افزایش دمای بیش از حد محافظت می کنند.

راحتی کار کردن با دستگاه یک ویژگی بسیار عالی در دستگاه های جوش اینورتر است. آن ها اغلب دارای فن بسیار قوی برای جلوگیری از داغ شدن دستگاه ، محافظت اتوماتیک در مقابل ولتاژ های بالا و دماهای بالا هستند. مدل هایی از دستگاه های جوش اینورتر صدا زیادی تولید نمی کنند. همچنین نرخ چرخه وظیفه دستگاه های جوشکاری اینورتر بالا است و سبب می شود بتوان تعداد زیادی پروژه را در زمان های متمادی و بدون خاموش کردن دستگاه انجام داد. در ادامه مبحث مزایا و معایب دستگاه جوش اینورتر می رسیم به بحث معایب دستگاه جوش اینورتر!

معایب دستگاه جوش اینورتر

بیشتر معایب دستگاه جوش اینورتر مربوط به کامپوننت های زیاد الکتریکی آن است. ساختار اینورتر جوشکاری پیچیده است، اشکال زدایی فرایند تولید، تست و همچنین تنظیم پارامترهای دستگاه نیز در اینورتر جوشکاری سخت است.

دستگاه های جوش اینورتر از جریان های منظم استفاده می کنند زیرا آن ها دارای کامپوننت های با تکنولوژی بالا هستند. این خاصیت دستگاه های جوش اینورتر را در مقایسه با سایر دستگاه های جوشکاری شکننده می کند. دلیل شکستگی گاه و بی گاه آن ها به دلیل سرعت بالای فرسوده شدن آن ها است. این بدان معناست که با گذشت زمان باید هزینه ای برای تعمیر قطعات آسیب دیده و یا خریدن قطعات تازه بپردازید.

یک دستگاه جوشکاری عادی دارای ساختار ساده ای است و در طولانی مدت بیشتر می توانید به آن اعتماد کنید. همچنین میزان هزینه ای که برای آن ها صرف می شود اندک است و اغلب با شکست مواجه نمی شوند. در این جاست که باید تصمیم بگیرد سایز و حجم و اندازه دستگاه برای شما مهم است یا اینکه آن ها در اولویت های بعدی هستند.

تعمیر دستگاه های جوشکاری اینورتر و نگهداری آن ها با توجه به سرویس هایی که باید برای آن ها انجام شود گران قیمت است. همچنین مدل هایی که برای استفاده خانگی طراحی شده اند برای رسیدن به هدف دمایی از سیکل های دوره ای کوتاه استفاده می کنند، این امر سبب می شود دمای اتاقی که در آن کار می کنند تغییرات متفاوتی داشته باشد.

از اینکه در این مقاله با ما همراه بودید متشکریم. منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

منابع: bortewcwelding

دیدگاهی در مورد “مزایا و معایب دستگاه جوش اینورتر

  1. شهریار اسماعیلی گفت:

    مقاله خوبی هست ممنون

    1. مدیر سایت گفت:

      ممنون شهریار عزیز

  2. سیاوش گفت:

    مقاله علمی و دقیقی بود مچکرم از شما
    ویک سوال اینورتر ایرانی بهتر است یا چینی؟

    1. مدیر سایت گفت:

      خوشحالیم که برای شما مفید بوده
      نظر هر کسی میتونه متفاوت باشه اما اینورترهای ایرانی بهتره چون در کنار کیفیت از گارانتی و خدمات پس از فروش خوبی برخوردار هستن.

  3. احمد گفت:

    یکی دیگر از مشکلات کار کردن با اینورتر این هست که صورت و چشم سریعتر از ترانسفورماتور برق میزنه دلیلش چیست؟

    1. مدیر سایت گفت:

      درود بر شما احمد عزیز
      اینورتر و ترانس از نظر زدن چشم با هم هیچ تفاوتی ندارند و هر جفت اینها قوس ایجاد می کنند و نمیتونیم بگیم قوس یکی قوی تره و قوس متفاوتی ندارند. شما باید به ماسک تون رجوع کنید و ببیند ماسکتون تار هست یا روشن و چه شرایطی داره که باعث میشه چشمتون آسیب ببینه.
      اینورتر و ترانس از جنیه های دیگه با هم تفاوت دارند که بخوام به صورت تیتروار خدمتتون عرض کنم اینورتر ارزان تره، پاشش کمتری داره، سبک تره و تنظیمات بهتری دارد ولی ترانس گران تره، سنگین تره و تنظیماتش سختره و بعضا پاشش بیشتری دارد.

  4. بهرام نادمی گفت:

    سلام ممنونم بابت مطالب زیبایتان
    ببخشید راجع به قابلیت ضدچسبندگی دستگاه های جوش میشه یه توضیحی بدید

    1. مدیر سایت گفت:

      درود بر شما بهرام عزیز
      خوشحالیم که مطالب سایت مورد توجه شما قرار گرفته.
      قابلیت ضدچسبندگی یا untiStick یک قابلیتی است که به صورت هوشمند داخل دستگاه جوش قرار می دهند و به محض اینکه الکترود میچسبد و اتصال کوتاه اتفاق می افتد ولتاژ دستگاه پایین آمده و به حد صفر میرسد و شما میتوانید به راحتی الکترود رو از سطح کار جدا کنید.

  5. مجید گفت:

    سلام بنده از این مدل دستگاه دارم و اینکه جریان خروجی دستگاه یکنواخت نیس مدل 2510

    1. adminwinner گفت:

      درود بر شما مجید عزیز
      لطفا با خدمات تماس بگیرید ۶۸۵۰۶۰۰۰ داخلی ۱۳۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *