جوشکاری قوس الکتریکی فلزی فرایند پیوستن دو قطعه فلزی با استفاده از الکترود پوشاننده شار است که در یک قوس الکتریکی ذوب شده و تبدیل به یک قطعه ذوب شده از قطعات می شود. در این مقاله استفاده از میله های جوشکاری شده با روکش شار و دستگاه جوشکاری جعبه کراکر نوع ساده ترانسفورماتور توضیح داده خواهد شد.
جوشکاری قوس الکتریکی چیست؟
جوشکاری قوس الکتریکی روکش دار یک روش جوشکاری قوس دستی است که در آن گرمای لازم برای جوشکاری توسط قوس ایجاد شده بین الکترود هدر رفته روکش شده و قطعه کار ایجاد می شود. نوک الکترود ، حمام جوش ، قوس و مناطقی از قطعه کار در نزدیکی دستگاه جوشکاری در برابر ضربه خطرناک جو توسط گازهای ایجاد شده در نتیجه سوختن و جداسازی مواد پوشش محافظت می شود. سرباره ایجاد شده توسط مواد پوششی ذوب شده ، محافظت بیشتری را ب
رای فلز جوش ذوب شده در حمام جوش ایجاد می کند. فلز اضافی (فلز پرکننده) توسط سیم اصلی الکترود جوشکاری هدر رفت و غبار فلزی موجود در پوشش الکترود در برخی الکترودها تأمین می شود. قوس الکتریکی روکش دار به دلیل فواید آن ، متداول ترین روش جوشکاری در اتصال فلزات است.
مراحل انجام جوشکاری قوس الکتریکی به دسته های زیر تقسیم می شود
فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی محافظ را درک کنید
هنگامی که یک جریان از یک شکاف هوا عبور می کند ، یک قوس الکتریکی در نوک میله جوش الکتریکی تشکیل می شود و از طریق فلزی که در حال جوشکاری است ادامه می یابد.
مراحل ایجاد جوش موفقیت آمیز را یاد بگیرید
جوشکاری چیزی بیش از کشیدن یک میله جوشکاری بر روی یک تکه فولاد و چسباندن آن به قطعه دیگر نیست. این فرآیند با مناسب و ایمن کردن قطعات کار یا فلز برای فرآیند جوشکاری در کنار هم شروع می شود. برای قطعات ضخیم تر، ممکن است بخواهید یک مخروط را خرد کنید تا مهره های بعدی در شیار قرار گیرند تا آن را به طور کامل با یک جوش جامد پر کنید. مراحل ایجاد جوش الکتریکی موفقیت آمیز عبارتند از:
1- قوس را بزنید. این فرآیند جوشکاری ایجاد قوس الکتریکی بین الکترود و قطعه کار است. اگر الکترود جوشکاری به سادگی امکان عبور جریان مستقیم از قطعه کار را فراهم کند ، گرمای کافی تولید نمی شود تا فلز را با هم ذوب و فیوز کند.
2- قوس را برای ایجاد مهره حرکت دهید . مهره فلزی از الکترود جوشکاری ذوب است که به همراه فلز مذاب از فلز پایه جریان می یابد تا فضای بین قطعاتی که با جوش به هم وصل می شوند را پر کند.
3- مهره جوش الکتریکی را شکل دهید. این کار با بافتن قوس به جلو و عقب در مسیر جوش یا با حرکت زیگ زاگ یا شکل 8 انجام می شود تا فلز به پهنای مورد نظر شما برسد.
4- جوش الکتریکی بین پاس ها را خرد کرده و مسواک بزنید. هر بار که یک پاس را کامل کردید ، یا از یک انتها به انتهای دیگر از جوش خود حرکت کردید ، می توانید سرباره یا همان مواد شار الکترود جوشکاری ذوب شده را از سطح مهره جوش جدا کنید تا فقط فلز مذاب تمیز جوش را پر کند.
وسایل و مواد لازم برای شروع جوشکاری را جمع کنید
این یعنی دستگاه جوشکاری، الکترود جوشکاری ، کابل و گیره و فلزی که باید جوش داده شود
یک محل کار ایمن ترجیحاً با یک میز ساخته شده از فولاد یا سایر مواد غیر قابل اشتعال تنظیم کنید
برای تمرین آموزش جوشکاری، چند قطعه از فولاد ملایم ، حداقل 3 ⁄ 16 اینچ (0.5 سانتی متر) ضخامت مناسب خواهد بود.
فلز را برای جوشکاری قوس الکتریکی آماده کنید
اگر این فلز از دو قطعه تشکیل شده است که در فرآیند جوشکاری باید به آنها متصل شود ، ممکن است نیاز باشد که آنها را با سیقل دادن لبه ای باریک در طرفین که قرار است به هم بپیوندید ، مقدمات جوشکاری آنها را فراهم کنید. این باعث می شود تا نفوذ کافی در قوس الکتریکی وجود داشته باشد تا هر دو طرف را به حالت مذاب در آیند ، بنابراین فلز پرکننده از طریق ضخامت مقطعی فلز پیوند می خورد. حداقل ، شما باید هرگونه رنگ ، گریس ، زنگ زدگی یا سایر آلودگی ها را حذف کنید تا در هنگام جوشکاری با یک قطعه تمیز از فلز مذاب کار کنید.
گیره ها وصل کنید تا قطعات فلزی خود را در کنار هم نگه دارید
انبردستهای نوع قفل ، گیره های “C” ، گیره های پروانه یا لودر معمولاً کار می کنند. در پروژه های مختلف در آموزش جوشکاری ممکن است به این ابزار ها نیاز پیدا کنید.
گیره را به قسمت بزرگی از قطعه که در آن جوش داده شده وصل کنید
اطمینان حاصل کنید که یک مکان تمیز وجود داشته باشد تا جوش الکتریکی با حداقل مقاومت در محل مورد نظر تکمیل شود. زنگ زدگی یا رنگ در قطعه در کار شما اختلال ایجاد میکند و ایجاد قوس هنگام شروع جوشکاری را دشوار می کند.
میله و دامنه آمپر مورد نیاز را برای کار خود انتخاب کنید
الکترود جوشکاری را در نگهدارنده الکترود قرار دهید (به آن استینگر گفته می شود) و مطمئن شوید که ماده رسانای گیره استینگر در انتهای الکترود و روی فلز تمیز قرار دارد.
دستگاه جوشکاری را روشن کنید
استینگر را در دست غالب خود از دسته عایق آن نگه دارید، و میله را در حالتی نگه دارید که با ضربه زدن به نوک آن در مقابل صفحه ای که در حال جوشکاری آن هستید به همان اندازه طبیعی حرکت کند.
نکته
هرگز بدون محاقظت از چشمان خود، قوس الکتریکی نزنید.
نقطه جوش خود را انتخاب کنید
الکترود جوشکاری را بر روی سطح فلز زده و هنگام مشاهده قوس الکتریکی ، آن را کمی عقب بکشید. در طول حمام جوش خود با الکترود حرکت دهید تا زمانی که بتوانید یک قوس الکتریکی ثابت را حفظ کنید. با یک سرع ثابت و مطایق با مسیری که می خواهید جوش دهید، حرکت کنید.
با حرکت الکترود طول جوشکاری قوس الکتریکی خود را حفظ کنید
حرکت الکترود جوشکاری را با حرکت گسترده انجام دهید تا یک مهره پهن تر ایجاد شود.جریان خروجی جوشکار خود را متناسب با موادی که در حال جوشکاری و میزان نفوذ قوس الکتریکی مناسب هستند تنظیم کنید. مهره جوش تمام شده خود را تمیز کنید و با یک پرایمر کناسب برای جلوگیری از زنگ زدگی رنگ کنید تا از خوردی آن محافظت شود.
با سلام و خسته نباشید.چقدر عالی و خوب .
من به جرات بگم اگر چنین قدرت معلومات و استدلال در توضیح و سلیقه در اجرا و جمع بندی و گرد آوری کارشناسان جوش و راه اندازی چنین وبلاگی را کلیه شغلها و تکنسینها در وبلاگشون رعایت میکردند و دست از کپی از روی هم بر میداشتند .امروز بار فنی و آموزشی ما بالاتر از این بود .
و در نتیجه سطح اخلاق حرفه ای هم بالاتر میرفت
ممنون نظر لطف شماست