مقالات

نکات مهم در جوشکاری درب و پنجره که باید بدانید

نکات مهم در جوشکاری درب و پنجره که باید بدانید

ممکن است برای هر کدام از شما پیش بیاید که نیاز پیدا کنید درب و پنجره منزل را جوشکاری کنید. اینکه فن جوشکاری را به خوبی بدانید باعث میشود هرچه بهتر این کار را انجام داده و علاوه بر کیفیت بالای جوشکاری درب و پنجره به ایمنی هرچه بیشتر حین کار می‌افزاید، بنابراین قصد داریم تا در این نوشتار شما را با نحوه جوشکاری درب و پنجره و نکات ایمنی مرتبط با آن آشنا کنیم.

جوشکاری چیست و چگونه انجام میشود؟

نکات مهم در جوشکاری درب و پنجره که باید بدانید

بطور خلاصه، جوشکاری فرآیندی است که در آن از انرژی برق برای ذوب یک فلز استفاده میشود تا دوفلز را به یکدیگر متصل کند. با استفاده از الکترودها و مشعل و… جوشکاری میکنند و به طور کلی میتوانیم بگوییم جوشکاری کار پیچیده‌ای نیست اما باید نکات ایمنی آن را به خوبی رعایت کرد.

تجهیزات لازم برای جوشکاری درب و پنجره چه چیزهایی هستند؟

جوشکاری تجهیزات مخصوص به خود را دارد و باید همه آنها را از منابع معتبر تهیه کنید تا به شما آسیبی نرسانند و کار خود را درست انجام دهند. اما دقیقا چه مواردی را باید تهیه کرد؟

۱-ماسک جوشکاری

نکات مهم در جوشکاری درب و پنجره که باید بدانید

ماسک جوشکاری یا کلاه جوشکاری مهمترین وسیله‌ای است که باید به فکر تهیه آن باشید، جوشکاری درب و پنجره فرآیندی با نور خیلی بالاست که میتواند به چشمان شما آسیب برساند. همینطور جرقه‌های ناشی از فرآیند جوشکاری درب و پنجره داغ هستند و در صورتی برخورد با پوست خطر سوختگی دارند. ماسک جوشکاری کاملا صورت شما را پوشش میدهد و از طریق دریچه مخصوصی که جلوی آن تعبیه شده است میتوانید با دقت جوشکاری کنید.

۲-دستکش جوشکاری با وزن بالا

نکات مهم در جوشکاری درب و پنجره که باید بدانید

دستکش‌های جوشکاری باید از وزن بالایی برخوردار باشند تا کار خود را به خوبی انجام دهند، این دستکش‌ها شما را از جریان برق، سوختن در برابر جرقه‌های جوشکاری مصون میدارند.

۳-پیشبند چرم

نکات مهم در جوشکاری درب و پنجره که باید بدانید

پیشبند‌های چرمی مخصوص جوشکاری در فروشگاه‌های ابزارآلاتی سطح شهر موجود میباشند و میتوانید آنها را تهیه کنید. دقت کنید که پیشبند تهیه شده باید ضد حریق و حرارت باشد تا در مقابل جرقه‌های جوشکاری دوام داشته باشد و مانع آسیب رسیدن به لباس شما شود.

نکته ایمنی: سعی کنید جوشکاری را در فضای باز انجام دهید و اگر هم مجبور بودید در فضای بسته این کار را انجام دهید چک کنید تا گازهای قابل اشتعال اطراف شما نباشند و همینطور جوشکاری را به هیچ وجه در کنار لوله گاز و بخاری و… انجام ندهید.

چه اقلامی را می‌توان برای جهیزیه فلزی تهیه کرد؟

نکته ایمنی۲: قبل از شروع جوشکاری تمام نقاط تجهیزات جوشکاری خود را چک کنید. قطعی و یا پارگی در مسیر سیم‌های دستگاه جوش میتواند خطر آفرین باشد.

۴-دستگاه جوش

نکات مهم در جوشکاری درب و پنجره که باید بدانید

دستگاه جوش در واقع اصلی‌ترین قسمت مورد نیاز جوشکاری درب و پنجره است. الکترودها به دستگاه جوش متصل‌اند و با شروع کار دستگاه برق مورد نیاز برای جوشکاری درب و پنجره را تهیه میکند.

آماده سازی فلز برای جوشکاری چگونه است؟

گام اول:

اگر فلز مورد نظر برای جوشکاری درب و پنجره رنگ شده باشد نمیتوان آن را جوش داد چون رنگ و یا حتی زنگ زدگی آن باعث میشود تا جریان برق به درستی عبور داده نشود. میتوانید از دستگاه فرز (دستگاه مخصوص برش فلز) استفاده کنید و یا اینکه با استفاده از سمباده کاملا سطح آن را پاک کنید تا به خوبی جوش بخورد.

اگر میخواهید از دستگاه فرز استفاده کنید کاملا با دقت این کار را انجام دهید چون لبه فرز بسیار تیز است و میتواند به راحتی فلز شما را نصف کرده و آن را برش دهد.

گام دوم:

سطح فلز و در واقع همان درب و پنجره‌ای که میخواهید جوش دهید را با استفاده از استون پاک کنید. دلیل استفاده از استون این است که کاملا گرد و غبار و حتی خاک فلز روی درب و پنجره باقی نماند و به خوبی جوش بخورد، البته باید دقت کنید برای اینکه جوشکاری درب و پنجره را شروع کنید باید استون با استفاده از پارچه تمیز خشک شده باشد.

نکات استفاده از دستگاه جوشکاری برای جوشکاری درب و پنجره

نکات مهم در جوشکاری درب و پنجره که باید بدانید

از صحت تنظیمات دستگاه جوش مطمئن شوید و چک کنید که تمام اتصالات به خوبی و درستی سر جای خود بسته شده اند. اگر میخواهید روی یک میز جوشکاری را انجام دهید باید گیره اتصال ارت را به میز متصل کنید، این کار کمک میکند تا از برق گرفتگی جلوگیری شود.

الکترود یک عضو مصرفی در جوشکاری درب و پنجره حساب میشود، قبل از استفاده چک کنید تا طول آن به اندازه کافی بلند باشد. اگر الکترود تمام شود و به جوش ادامه دهید به اسلحه الکترود آسیب میرساند و به طور کلی هزینه آن خیلی بیشتر از الکترود است، پس توصیه میکنیم قبل از اتمام الکترود آن را عوض کنید. اما چطور باید از دستگاه جوش برای جوشکاری درب و پنجره استفاده کرد؟

چگونه از دستگاه جوش برای جوشکاری درب و پنجره استفاده کنم؟

نکات مهم در جوشکاری درب و پنجره که باید بدانید

یک سری گیره به طور معمول همراه دستگاه‌های جوشکاری به فروش میرسند و همراه آنها هستند. از آن‌ها و هر گیره‌ای که در دسترس بود برای ثابت نگهداشتن فلز‌ها استفاده کنید تا حین کار جابه جا نشوند. یک دست را روی میز جوشکاری گذاشته و با دست دیگر اسلحه الکترود را در دست بگیرید و شروع به کار کنید.

سعی کنید زاویه دستتان نسبت به سطح درب و یا پنجره بیشتر از بیست درجه نباشد، این کار باعث میشود که جوش به عمق فلز نفوذ کند و جوشکاری درب و پنجره هرچه محکم‌تر انجام شود.

انواع جوشکاری و بررسی کاربردهای آن در خانه

ماشه اسلحه را فشار دهید و آن را به آرامی به سمتی که میخواهید هدایت کنید تا کار جوشکاری درب و پنجره را انجام دهد. توجه کنید که باید از دستکش استفاده کنید و کلاه جوشکاری هم روی سرتان باشد تا آسیب نبینید.

اگر اسلحه را سریع جابه‌جا کنید فلز به اندازه کافی گرم نمیشود تا ذوب شود و این باعث میشود جوشکاری درب و پنجره خیلی سطحی انجام شود و به راحتی از هم بپاشد.

بعد از جوشکاری باید دستگاه را خاموش کنید تا داغ نشده و یا اتفاقی برای آن نیفتد.

نکته ایمنی: حین جوشکاری درب و پنجره حتما از کفش ایمنی استفاده کنید، درب‌ها و پنجره‌های فلزی وزن خیلی بالایی دارند و در صورتی که تعادل خود را از دست بدهید افتادن آن‌ها به روی شما بسیار خطرناک خواهد بود.

چگونه میتوانم از استادکار برای آهنگری و جوشکاری درب و پنجره استفاده کنم؟

نکات مهم در جوشکاری درب و پنجره که باید بدانید

استادکار این امکان را فراهم کرده که بتوانید از نیروهای حرفه‌ای استفاده کرده و از خدمت آهنگری و جوشکاری بهره‌مند شوید. همچنین میتوانید از سابقه و کیفیت کار نیروی مورد نظر در پروژه‌های قبلی مطلع شوید و سپس اقدام به تصمیم گیری نمایید. ابتدا باید اپلیکیشن موبایل استادکار را نصب کنید و یا از طریق سایت ثبت سفارش کنید، سوالات مختصری برای ارائه خدمات بهتر از شما پرسیده میشود. اینکه دقیقا چه فعالیتی قرار است انجام شود و همینطور اینکه آیا به بازدید و کارشناسی توسط متخصصان نیاز دارید یا خیر، در انتها زمانی که نیاز به حضور نیروی خدماتی دارید را انتخاب میکنید و منتظر میمانید تا جوشکار و یا آهنگر به محل مورد نظر شما مراجعت کند.

هزینه آهنگری و جوشکاری به چه صورت محاسبه میشود؟

اگر نیاز به ساخت درب و پنجره دارید، با توجه به برآوردهای صورت گرفته هزینه کلی برای هر کیلو آهن بین ۴ تا ۱۴ هزار تومان خواهد بود، که البته این مبلغ با توجه به نوسانات قیمت آهن در بازار تا حدی متغیر است. اما برای جوشکاری مواردی مثل اسکلت فلزی و… به صورت توافقی مبلغی تعیین خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *