مقالات

تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر با اینورتر | نسل قدیم در مقابل نسل جدید

تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر با اینورتر | نسل قدیم در مقابل نسل‌ جدید

در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر با اینورتر بپردازیم. تفاوت نسل های دستگاه جوش را بررسی کنیم و مزایا و معایب دستگاه جوش اینورتر و رکتیفایر را تبیین کنیم. در ابتدا به بررسی مفاهیم اینورتر و رکتیفایر می پردازیم . اینورتر و رکتیفایر عملکردهای متضاد را در مدارهای الکترونیکی انجام می دهند. هر دو به عنوان مبدل برق عمل می کنند. یک رکتیفایر جریان را از جریان متناوب (AC) به جریان مستقیم (DC) تغییر می دهد ، در حالی که یک اینورتر DC را به AC تبدیل می کند.

رکتیفایر چیست

رکتیفایر نیرو را از منبع AC (مانند یک پریز برق) می گیرد و آن را معمولاً با ولتاژ پایین تر، به DC تبدیل می کند. رادیوها ، گیرنده های تلویزیونی و ابزارهایی که از برق استفاده می کنند، معمولاً حاوی رکتیفایرها هستند.

اینورتر چیست

یک اینورتر جریان ولتاژ DC کم ولتاژ (مانند 9 یا 12 ولت) را به جریان AC با ولتاژ بالا تبدیل می کند. به عنوان مثال ، هنگام سفر، ممکن است از یک اینورتر استفاده کنید تا بتوانید وسایل برق 120 ولت را از باتری 12 ولت اتومبیل خود تغذیه کنید. تبدیل DC به AC پیچیده تر از AC به DC است؛ اینورتر یک مدار بسیار پیچیده و گرانقیمت در مقایسه با رکتیفایر است که به طور معمول فقط چند قسمت ساده دارد.

دستگاه جوش ترانسفورماتور چیست

دستگاه جوش ترانسفورماتور، ولتاژ متوسط و جریان الکتریکی متوسط را به ولتاژ پایین و جریان الکتریکی بالا تبدیل می کند. ساده ترین نوع دستگاه های جوشکاری ترانسفورماتورها هستند. این مولدهای جوشکاری بوسیله یک فیش به برق شهر وصل شده و توسط دو ترمینال خروجی که کابل های انبر اتصال به آن ها وصل می شود، جریان مناسب را برای عمل جوشکاری ایجاد می کنند.

تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر با اینورتر

ترانسفورماتور ها دارای سه بخش اصلی هستند. سیم پیچ اولیه، سیم پیچ ثانویه و هسته . در زمان هایی که به نیرویی با آمپراژ بالا نیاز باشد می توان چند دستگاه از این نوع را با هم موازی کرد.

دستگاه جوش اینورتر چیست؟

دستگاه جوش اینورتر نوعی دستگاه جوش نسبتاً جدید و خلاقانه است که در مقایسه با دستگاه های جوشکاری معمولی که بیشتر ما، به آن عادت کرده ایم ، دارای مزایای زیادی است. جوشکارهای اینورتر از فناوری پیشرفته مبتنی بر سیلیکون در مقایسه با ترانسفورماتورهای مس / آلومینیوم سنگین و یکسو کننده های موجود در جوشکارهای سنتی استفاده می کنند.تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر با اینورتر به دستگاه هایی، دستگاه جوش اینورتر گفته می شود که معمولاً ابتدا برق AC را به DC اصلاح می کنند. سپس آنها قدرت DC را به ترانسفورماتور گام به گام تبدیل می کنند تا ولتاژ یا جریان مورد نظر جوش ایجاد شود. فرکانس سوئیچینگ معمولاً 10 کیلوهرتز یا بالاتر است.

مزایای استفاده از دستگاه جوش اینورتر چیست؟

از آنجا که اینورترها کارایی بیشتری دارند ، می توانند قوس با ثبات تری تولید کنند. به همین دلیل ، جوشکارهای اینورتر جایزه خوبی را برای کارایی و پایداری به دست می آورند . فناوری اینورتر  قابل اعتماد ، مقرون به صرفه و دارای شایستگی های خاص خود است.

یکی از مهمترین مزیت های دستگاه جوش اینورتر این است که کوچک ، جمع و جور و به روشی قابل حمل است و می تواند مانند یک کیف دستی سبک وزن در اطراف آن حمل شود. اینورترها از ترانسفورماتورهای بسیار کوچکتر استفاده می کنند و از این رو ، جمع و جور تر ، سبک و قابل حمل با  وزن کم هستند. این در تضاد چشمگیر با جوشکار معمولی است که بسیار دست و پا گیر است و نمی تواند در فضاهای باریک قرار بگیرد.

علاوه بر این ، آنها انرژی کمتری مصرف می کنند و می توانند در جریان خانگی معمولی کار کنند. مصرف برق کمتر به این معنی است که جوشکار اینورتر را می توان به جای جریان ولتاژ بالا ، به هر سوکت دیواری 110 ولت معمولی با جریان خانگی متصل کرد.

از آنجا که توان خروجی اینورترها بصورت الکترونیکی تنظیم می شود ، شما از دامنه تنظیم قدرت گسترده ای برخوردار هستید – 100٪ این امکان را برای شما فراهم می کند تا آنها را با نیازهای خاص خود تنظیم کنید. به عنوان مثال ، در دستگاه جوش MIG گاهی اوقات تنظیم 2 ممکن است به معنای قدرت ناکافی باشد و تنظیم 3 ممکن است بیش از حد باشد. در اینجاست که جوشکار اینورتر کمک می کند.

البته این به معنای این نیست که دستگاه جوش اینورتر  دستگاه ایده آل برای انواع نیازهای جوشکاری است. این واقعیت که یک دستگاه جوش اینورتر قادر به کار در جریان ولتاژ پایین تر است به دلیل وجود قطعات الکترونیکی پیشرفته است.

نقاط ضعف دستگاه های اینورتر

  • قیمت بالای دستگاه جوش.
  • قیمت تعمیر گران دستگاه جوش، که تقریبا معادل نیمی از قیمت دستگاه است.
  • حساسیت به گرد و غبار در اتاق. گرد و غبار ، با قرار گرفتن روی رادیاتورهای ترانزیستور ، انتقال حرارت را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد ، در نتیجه آنها بیش از حد گرم می شوند.
  • در دماهای پایین ، میعانات روی تخته های الکترونیکی شکل می گیرند ، به همین دلیل بردها می توانند از بین بروند.

دستگاه جوش رکتیفایر چیست

این دستگاه ها بهبود  یافته دستگاه های جوش ترانسفورماتور هستند و قادر به فراهم آوردن کار با قوس الکتریکی مداوم و پایدار هستند .تأثیر مثبتی بر کیفیت شکاف دارند. به دلیل سادگی طراحی ، حتی اپراتورهای بی تجربه می توانند با این واحد کار کنند.

  تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر با اینورتر

دستگاه جوش رکتیفایر بر روی منبع تغذیه AC کار می کند و قادر به ارائه فرکانس بالا ac و همچنین جریان جوشکاری DC است. این واحدها دارای سه بخش اصلی هستند ، ترانسفورماتور ، راکتور هسته متحرک و همچنین سلول یکسو کننده برای تغییر AC به dc.

مزیت استفاده از دستگاه جوش رکتیفایر چیست

  • بهبود بهره وری؛
  • صرفه جویی در مصرف برق؛
  • کیفیت شکاف خوب؛
  • سادگی طراحی؛
  • قوس الکتریکی پایدار؛
  • نویز پایین؛
  • بهبود عملکرد فعلی پویا؛
  • قابلیت اطمینان احتراق قوس؛
  • مقدار کمی از پاشیدگی جوش در حین جوشکاری تولید می شود.
  • توانایی جوش فلزات ضدزنگ و غیر آهنی.

معایب استفاده از دستگاه جوش رکتیفایر چیست

  • وزن بزرگ؛
  • افت ولتاژ در شبکه های برق
  • حساسیت به افت ولتاژ؛
  • قیمت بالا در مقایسه با دستگاه ترانسفورماتور.

جمع بندی تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر با اینورتر

به طور معمول ، خروجی دستگاه جوش با توجه به نیاز پروژه ، از نوع AC یا DC خواهد بود. برای ماشینهایی که به خروجی DC نیاز دارند، دستگاه حاوی ترانسفورماتور گام پایین همراه با رکتیفایرهای کنترل شده یا ترانسفورماتور با ماژول های دیود است. این نوع ماشین ها خروجی DC خواهند داشت. اما مصرف برق بیشتر است زیرا تلفات برق در ترانسفورماتور بیشتر است.

برای کاهش تلفات انرژی، باید فرکانس بیشتری به ترانسفورماتور اصلی بدهیم که توسط یک ماژول اینورتر انجام می شود. این ماژول حاوی یکسو کننده اولیه است که انرژی AC را به DC تبدیل می کند سپس جریان DC با فرکانس بالا به AC معکوس می شود. این انرژی به ترانسفورماتور گام پایین وارد می شود. این ترانسفورماتور ها دارای ولتاژ پایین و جریان بالا هستند. از آنجایی که  تلفات انرژی کمتر است اندازه و وزن ترانسفورماتور حدود 15 تا 30 درصد ماشین های یکسو کننده معمولی ( رکتیفایرها) خواهد بود. سپس جریان خروجی AC با استفاده از ماژول های یکسو کننده سریع ، یکسو می شوند تا خروجی DC بهتری برای منبع انرژی داشته باشند. پس یکی دیگر از تفاوت های دستگاه جوش رکتیفایر با اینورتر، وزن دستگاه است.

دسته بندی نسل قدیم و جدید دستگاه های جوش

قدیمی ترین دستگاه جوش متداول ترانسفورماتور(ترانس)ها هستند که بسیار سنگین بوده و کارایی کمی دارند. نسل های بعدی آنها رکتیفایرها ژنراتورها و … هستند که به نسبت ترانس ها سبک تر بوده و کارایی بیشتری دارند.

آخرین نسل دستگاه های جوش اینورترها هستند. این دستگاه های جوش بسیار سبک و کارا هستند و برای مصارف کوچک بسیار مناسب می باشند. مهم ترین ویژگی اینورتر ها این است که با برق تک فاز کار می کنند هم چنین به علت وزن کم در کارهای خانگی نصب تابلو ها کارهای تاسیساتی و … که نیاز به حمل و نقل سریع دستگاه است بسیار کاربردی می باشند. جوشکاری اسکلت فلزی و پروژه های سنگین معمولا با رکتیفایرها انجام می شود.

اندازه و وزن دستگاه جوش به آمپراژ آن بستگی دارد. هر چه آمپراژ بیشتر باشد دستگاه سنگین تر است. دستگاه های ۱۶۰ و ۲۰۰ آمپر به بالا برای مصارف سبک مناسب می باشند که از وزن حدود ۵ کیلوگرم در بازار موجود می باشد.

برای خرید و انتخاب دستگاه جوش ضمن اطلاع دقیق از نیاز ها و شرایط،  مطالعه و بررسی بیشتر و مشورت از یک متخصص ضروری است. کارشناسان وینر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

از اینکه در این مقاله با ما همراه بودید، متشکریم. منتظر نظرات و پیشنهادات شما همراهان وینر هستیم.

منابعtheelectricalportaleverlastgenerators techinfus cruxweld

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *