مقالات

جوشکاری مشعل و اصول و راهکارهای آن

جوشکاری مشعل

جوشکاری مشعل و یادگیری اصول اولیه آن اولین قدم در کارآیی با انواع مختلف جوشکاری است. با این حال ، تسلط بر جوش کاری است که می تواند به زمان نیاز داشته باشد ، نه لزوما به دلیل دشواری آن ، بلکه به دلیل اینکه بسیاری از ظرافت ها درگیر مانور مشعل هستند. انواع مختلفی از مواد قابل جوشکاری وجود دارد و هر کدام خاصیت های منحصر به فرد خود را دارند. پس از تسلط بر اکسیژن و اندازه نوک بر روی مشعل ، آماده خواهید بود که هندلینگ مشعل را تمرین کرده و این پروسه را در پروژه های مختلفی اعمال کنید.

جوشکاری مشعل1

نکاتی برای  یادگیری نحوه جوشکاری مشعل

1- از لباس محافظ استفاده کنید و چشم های خود را با عینک ایمنی بپوشانید. در فضای آزاد و عاری از هرگونه مواد قابل اشتعال کار کنید. دکمه تنظیم سوخت را روشن کنید و دستگیره را به آرامی بچرخانید تا گاز آزاد شود.

2- به آرامی مشعل را روشن کنید. اندازه شعله را تنظیم کنید و با دقت شیر اکسیژن را بازی کنید تا زمانی که شعله ثابت و حاشیه های آبی داشته باشد.

انواع جوشکاری مشعل یا جوشکاری گاز:

جوشکاری گاز شامل استفاده از مشعل شعله ای با گاز برای گرم کردن قطعه کار فلز و مواد پرکننده برای ایجاد جوش است. این گاز به طور کلی ترکیبی از یک گاز سوخت و اکسیژن است تا یک شعله تمیز و داغ ایجاد کند. بسیاری از گازهای مختلف می توانند به عنوان سوخت برای جوشکاری مشعل مورد استفاده قرار گیرند و برای تأمین برق سیستم جوشکاری، نیازی به برق نیست و در نتیجه یک روش ساخت انعطاف پذیر و قابل حمل ایجاد می شود. تمام روش های جوشکاری گاز به تجهیزات ایمنی مناسب برای جوشکار و ذخیره گازهای جوش نیاز دارند.

جوشکاری مشعل2

جوش اکسی استیلن

جوشکاری اکسی استیلن از مخلوطی از گاز استیلن و گاز اکسیژن برای تغذیه مشعل جوشکاری استفاده می کند. جوشکاری اکسی استیلن رایج ترین روش جوشکاری مشعل یا گاز است. این مخلوط گاز همچنین بالاترین دمای شعله گازهای سوخت موجود را فراهم می کند ، با این حال استیلن به طور کلی گران ترین گازهای سوختی است. استیلن یک گاز ناپایدار است و به مراحل خاص نگهداری و نگهداری نیاز دارد.

محدودیت های اکسی استیلن چیست؟

نرخ رسوب فرآیند کم است. جوشکاری بخش های ضخیم ، به جز کار تعمیر ، در مقایسه با بسیاری از فرآیندهای جوشکاری قوس موجود ، مقرون به صرفه نیست. خواص جوش معمولاً به اندازه رسوبات جوش قوس خوب نیست بنزین تحت فشار به عنوان سوخت جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد که هزینه های ساخت آن یک مسئله است ، به خصوص در مکان هایی که قوطی استیلن در دسترس نیست. مشعلهای بنزینی برای صفحات فولادی ضخیم برش مشعل می توانند مؤثرتر از استیلن باشند. بنزین را می توان با استفاده از سیلندر فشار به پمپاژ کرد ، یک روش معمول توسط سازندگان جواهرات در مناطق فقیرنشین.

جوشکاری گاز متیل استیلن پروپادن نفت یا MAPP

ترکیبی از گاز است که نسبت به دیگر مخلوط های گازی بی اثرتر است و باعث می شود استفاده و ذخیره آن از سرگرمی و جوشکارهای تفریحی ایمن تر باشد. جوشکاری گاز همچنین می تواند در فشارهای بسیار زیاد استفاده شود و این امکان را برای استفاده در عملیات برش با حجم بالا فراهم می آورد.

جوشکاری بوتان / پروپان

بوتان و پروپان گازهای مشابهی هستند که می توانند به تنهایی به عنوان گازهای سوختی استفاده شوند یا با یکدیگر مخلوط شوند. بوتان و پروپان دمای شعله کمتری نسبت به اکسی استیلن دارند ، اما حمل و نقل آن ارزان تر و حمل و نقل آسان تر است. مشعل پروپان بیشتر برای لحیم کاری ، خم شدن و گرم کردن استفاده می شود. پروپان به نوع دیگری از نوک مشعل نیاز دارد تا از نوک انژکتور استفاده شود زیرا این گاز سنگین تر است.

جوشکاری هیدروژن

هیدروژن را می توان در فشارهای بالاتر از سایر گازهای سوختی استفاده کرد ، و این امر را مخصوصاً در فرآیندهای جوشکاری در زیر آب مفید می کند. بعضی از تجهیزات جوشکاری گاز هیدروژن با تقسیم آب به هیدروژن و اکسیژن برای استفاده در فرآیند جوشکاری ، الکترولیز را خاموش می کنند. این نوع الکترولیز اغلب برای مشعل های کوچک ، مانند نمونه هایی که در فرآیندهای ساخت جواهرات مورد استفاده قرار می گیرند ، استفاده می شود.

مراحل انجام جوشکاری مشعل

1- مواد را برای جوشکاری تمیز کنید.موادی  را که برای جوش زدگی یا نوع بقایای دیگر جوشکاری می کنید، بررسی کنید. مواد را تا زمانی که صاوف و عاری از خاک یا زباله باشد، تمیز کنید.

2- شعله را روی جوش خود بمالید. شعله خود را تنظیم کرده و شروع به جابجایی مشعل پروپان بر روی منطقه برای جوشکاری کنید. برای دیدن نتایج ، با سرعت یکسان حرکت کنید. اگر شعله را برای مدت طولانی بیش از حد نزدیک به مواد نگه دارید ، سوراخ هایی در مواد ایجاد خواهید کرد. کاربرد کافی در نتیجه ذوب نخواهد شد.

نکته:

مشعل پروپان را در مدت زمان کوتاه حرکت دهید تا مطمئن باشید در نتیجه به نتیجه موردنیاز خود رسیده اید. به زاویه مشعل و میزان شعله توجه کنید و بر این اساس تنظیم کنید.

روش صحیح خاموش کردن مشعل بعد از جوشکاری چیست؟

اکثر تولید کنندگان توصیه می کنند که ابتدا شیر مشعل را خاموش کرده و سپس دریچه مشعل اکسیژن را خاموش کنید. سپس هر دو دریچه اکسیژن و مخزن سوخت را ببندید. بعد ، دریچه مشعل اکسی استیلن را باز کنید تا سوخت تخلیه شود تا خط و فشار مخزن صفر خوانده شود ، سپس شیر را ببندید. این مرحله را با دریچه مشعل اکسیژن تکرار کنید.

منابع: wikihowd – sciencing – praxairusa

0 thoughts on “جوشکاری مشعل و اصول و راهکارهای آن

  1. من در کارگاه دقیق سازه جوشکار هستم و به تازگی نیاز به این روش جوشکاری داشتیم، ممنون استفاده کردم.مطلب خوبی بود.

    1. Admin گفت:

      با سلام و احترام
      ممنون از انرژی مثبتی که به ما دادید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *