مقالات

دستگاه جوش دارای چه انواعی است؟

انواع دستگاه جوش

دستگاه جوش، کار تامین انرژی الکتریکی را از طریق روش های مختلف به وسیله دستگاه منبع مولد نیرو انجام می دهد. به طور کلی تجهیزات جوشکاری شامل دستگاه جوش، منبع تغذیه و دستگاههایی است که به طور مستقیم برای انجام فرآیند جوشکاری و مونتاژ سریع قطعات برای جوشکاری و نگه داشتن قطعات در هنگام جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرند.

دستگاه جوش در دو نوع جریان ثابت (CC) و ولتاژ ثابت (CV) وجود دارند. هر کدام از این نوع دستگاه‌ جوش با ثابت نگه داشتن جریان یا ولتاژ، متغییر دیگری را برای انجام عملیات بهینه تغییر می دهند. جریان الکتریکی لازم برای انجام فرآیند جوشکاری و برش و برای ایجاد قوس الکتریکی نیز، توسط منبع تغذیه فراهم می‌شود. این جریان ممکن است متناوب (AC) یا مستقیم (DC) باشد. مشخصات فنی تجهیزات جوشکاری با استفاده از روش جوشکاری انتخاب شده، نوع تولید و میزان مکانیزاسیون مشخص می شود. روش جوشکاری اصولا به صورت دستی، نیمه اتوماتیک یا جوش خودکار انجام می گردد.

مشخصات منبع تغذیه انواع دستگاه جوش

 

مشخصات منبع تغذیه انواع دستگاه جوش

منبع تغذیه مورد استفاده در انواع دستگاه جوش، باید قابلیت کنترل راحت و مداوم یا مرحله ای داشته باشد و نیازهای عمومی ماشین آلات و تجهیزات جوشکاری را برآورده کند. ترانسفورماتور جوشکاری و ژنراتورها در جوشکاری الکتریکی استفاده می شوند.

از ژنراتورهای گاز در جوشکاری گاز استفاده می شود. منبع تغذیه ممکن است انواع تک موقعیت یا چند کاره، تاسیسات ثابت برای کار مداوم طولانی مدت یا واحدهای قابل حمل کوچک برای کار با مدت زمان کوتاه باشد. ترانسفورماتور جوشکاری برای مطابقت با پارامترهای مدار جوشکاری و منبع تغذیه استفاده می شود. همچنین به عنوان تنظیم کننده ولتاژ عمل می کند. ترانسفورماتور قادر به تولید ولتاژهای مختلف بدون بار بدون تغییر در نسبت چرخش است.

دستگاه جوش قوس الکتریکی متشکل از مجموعه مکانیزمها و دستگاههایی است که برای مکانیزه کردن فرآیند جوشکاری از جمله تغذیه سیمهای الکترود، ضربه زدن و حفظ قوس جوشکاری، حفظ شرایط جوش داده شده استفاده می شود. در جوشکاری قوس، ولتاژ به صورت مکانیکی یا برقی تنظیم می شود. یکسوکننده های موجود در دستگاههای جوش، جریان متناوب را از منبع تغذیه به جریان مستقیم تبدیل می کنند. چنین مبدل ها ممکن است دارای ویژگی های بیرونی افت، ثابت یا قابل تنظیم باشند.

انواع مختلف جوشکاری

 

1- جوشکاری MIG یکی از آسان ترین انواع جوشکاری برای یادگیری مبتدیان است. جوشکاری MIG در واقع دو نوع جوش مختلف است. برای جوشکاری قطعات نازک فلز به یکدیگر می توان از جوشکاری MIG سیم استفاده کرد. جوشکاری MIG core Flux می تواند در خارج از منزل مورد استفاده قرار گیرد زیرا نیازی به جریان سنج یا منبع گاز ندارد. جوشکاری MIG معمولاً مناسب کسانی است که توانایی پرداخت پول برای تجهیزات گران قیمت ندارند.

دستگاه جوش دارای چه انواعی است؟6

2- جوشکاری استیک که به عنوان جوش قوس نیز شناخته می شود، این کار را به روش قدیمی انجام می دهد. جوشکاری استیک نسبت به جوشکاری MIG کمی سخت تر است. جوشکاری استیک از میله جوشکاری الکترودچوب استفاده می کند.

دستگاه جوش دارای چه انواعی است؟

3- جوشکاری TIG بسیار متنوع می باشد، اما یکی از سخت ترین روش های جوشکاری برای یادگیری است. برای جوشکاری TIG هم میله تغذیه می شود و هم دارای مشعل TIG است. این مشعل جوش که برای جوشکاری بیشتر فلزات معمولی از جمله آلومینیوم، فولاد، آلیاژهای نیکل، آلیاژهای مس، کبالت و تیتانیوم استفاده می شود.

دستگاه جوش دارای چه انواعی است؟1

انواع دیگر دستگاه های جوشکاری

 

4- جوشکاری قوس پلاسما یک تکنیک دقیق بوده و معمولاً در هوافضا که ضخامت فلز 0.015 اینچ است، استفاده می شود. جوشکاری قوس پلاسما از نظر تکنیکی بسیار شبیه به جوشکاری TIG است، اما در این نوع جوشکاری از گازهای یونیز کننده داخل قوس برای ایجاد گرما استفاده می شود.

دستگاه جوش دارای چه انواعی است؟3

5- جوشکاری لیزر از تکنیک های جوشکاری با انرژی بسیار دقیق هستند. در این روش جوشکاری، از لیزر برای پیوستن به قطعات فلزی یا گرمانرم استفاده می شود. پرتو منبع گرمای غلیظی را فراهم می کند و امکان جوش های باریک، عمیق و سرعت جوش زیاد را فراهم می کند.

دستگاه جوش دارای چه انواعی است؟2

6- جوشکاری گاز امروزه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر کارها توسط جوشکاری TIG بر طرف می شود. در این نوع جوشکاری، کیت های جوشکاری گاز به اکسیژن و استیلن نیاز دارند و قابل حمل هستند. از این روش گاهی اوقات برای جوشکاری قطعات اگزوز ماشین به یکدیگر استفاده می شود.

دستگاه جوش دارای چه انواعی است؟4

جمع بندی

دستگاه جوش یکی از پرکاربردترین دستگاه ها برای اتصال فلزات به یکدیگر می باشد. پیشرفت تکنولوژی باعث شده است تا تغییراتی در ساختار و همچنین کارایی دستگاه جوش به وجود بیاید. ایجاد قوس الکتریکی پایدار و بسیار آسان با حداقل پارامترهای ورودی قابل تنظیم امکان پذیر می باشد. شرکت های مختلفی وجود دارند که انواع دستگاه جوش را تولید و به بازار عرضه می کنند.

منابع : themanufacturerslideshare

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *