مقالات

8 نکته جوشکاری برای مبتدی ها

8 نکته جوشکاری برای مبتدی ها

جوشکاری کار ترسانکی به نظر میرسد. گرمای بیش از حد، نور شدید و پاشش حین جوشکاری  دلایل خوبی برای ترسیدن بیشتر افراد هستند. اما اگر آن قدر شهامت دارید که از جوشکاری نمی ترسید و قصد دارید آن را یاد بگیرید، در این جا چند توصیه برای شروع کار آورده ایم.

از پوشش مناسب استفاده کنید

هنگام جوشکاری پوشش شما تاثیر مستقیم بر امنیتتان دارد. از دستکش چرمی برای محافظت از دستانتان استفاده کنید. لباس کتان بپوشید و از آستین های کتان برای محافظت دست هایتان در برابر اشعه UV عملیات جوش استفاده کنید. بدون آستین احتمالا پوستتان حسابی دچار سوختگی شود. یک ماسک جوشکاری مناسب انتخاب کنید تا بتوانید بدون آسیب به چشمانتان، به درستی آنچه که جوش می دهید را ببینید. بهتر است زیر ماسک از عینک هم استفاده نمایید. ممکن است زیاده روی به نظر برسد؛ ولی قطعه کار تا چند دقیقه بعد از جوشکاری حرارت دارد. اگر هنگام بررسی خال جوش ها، براده آهن به صورتتان بپرد، عینک می تواند از چشمهایتان مراقبت نماید.

قبل از شروع کار برای جوشکاری آماده شوید

رعایت چند کار ساده قبل از شروع جوشکاری مفید خواهد بود.

  • سطح آهن را خوب تمیز کنید. زنگارها را بتراشید تا فلز صاف و یکدست باشد. از سنباده یا برس آهن برای این کار کمک بگیرید.
  • الکترود خود را بررسی کنید. الکترود بی کیفیت می تواند کل کار جوشکاری را خراب کند. اگر سطح یا نوک الکترود برآمدگی یافتید، آن قسمت را ببرید یا در صورت لزوم از الکتروز دیگری استفاده کنید.

الکترود مناسب بکار برید

ضخامت الکترود به قطعه کار بستگی دارد. برای اتصالات فلز نازک تر، الکترود با شماره کمتر و برای اتصالات فلز ضخیم از الکترود با شماره بیشتر استفاده کنید.همچنین تنظیم آمپر خروجی دستگاه براساس شماره الکترود را همیشه در نظر داشته باشید.

تکنیکهای جوش را تمرین کنید

هنگام جوشکاری همیشه یک مسیر جوش مستقیم نداشته باشید. از خال جوش های مورب روی سطح کار برای استحکام بیشتر جوش کمک بگیرید. برای اینکار کافیست هنگام جوش حرکات دورانی خاصی به دستانتان بدهید. با این روش جوش تمیزتر و مقاوم تری خواهید داشت.

کارتان را عیب یابی کنید

در حین جوش کاری ممکن است اتفاقات مختلفی رخ دهد. ممکن است جوش به اندازه کافی استحکام نداشته باشد و نتواند دو قطعه آهن را کنار هم نگاه دارد. لازم است علل این مشکلات را بشناسید و آن را رفع نمایید. در اینجا چند مشکل ابتدایی و علل آن را آورده ایم.

عملیات جوش روی قطعه کار حفره ایجاد می کند

این مشکل معمولا زمانی پیش میاید که آمپراژ خیلی بالا باشد، دمای حوضچه جوش خیلی زیاد میشود و آهن اطراف را میخورد. امکان دیگر آنست که الکترود را با سرعت کم حرکت میدهید.

حوضچه جوش ایجاد نمی شود و یا روی الکترود جمع میشود

این مورد هم زمانی که آمپراژ بیش از حد بالا باشد و یا سرعت حرکت دست استادکار پایین باشد، اتفاق میافتد. ایجاد گدازه زیادی روی انبر جوش به معنای اشتباهات زیاد است.

انبر جوش لگد میزند

اگر انبر جوش لگد میزند نشاندهنده پایین بودن آمپراژ دستگاه است و یا اینکه سرعت دست استادکار بیش از حد بالاست. این مشکل همچنین زمانی رخ میدهد که نوک الکترود با سطحی غیر از نقطه جوش برخورد کند. جوش ضعیف اگر رفع نشود میتواند خطرساز باشد.

به دستگاه جوشتان گوش دهید

یک دستگاه جوش سالم صدایی رسا و یکنواخت دارد؛ در حالی که دستگاه ضعیف صداهایی عجیب تولید می کند. هر صدای دستگاه می تواند بیانگر عیب و ایرادی در دستگاه باشد. استادکاران حرفه ای فقط با دقت به صدای دستگاه جوش میتوانند راجع به سلامت دستگاه قضاوت کنند. اگر دستگاه جوش مناسب خریداری کرده باشید، جای هیچ نگرانی نیست؛ با استفاده از خدمات گارانتی همواره دستگاهی قدرتمند و سلامت خواهید داشت.

 

از اینکه این مقاله را مطالعه نمودید متشکریم، اگر انتقاد و پیشنهادی در پیرامون این مقاله دارید در قسمت دیدگاه بنویسید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها