مقالات

ویژگی های ارزشمند شغل جوشکاری

ویژگی های ارزشمند شغل جوشکاری

جوشکاری، مهارتی است که در بسیاری از صنایع از ساخت و ساز تا خودروسازی کاربرد چشمگیری دارد. این شغل نه تنها درآمد خوبی دارد، بلکه از نظر فنی نیز بسیار چالش‌برانگیز و جذاب است. در ادامه به برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های ارزشمند شغل جوشکاری می‌پردازیم.

عدم نیاز به مدرک دانشگاهی

شغل جوشکاری نیازی به مدرک دانشگاهی ندارد و جوشکاران می توانند گواهی نامه خود را ظرف چند ماه دریافت نموده و به کسب درآمد بپردازند. لازم به ذکر است که جوشکاران در اغلب مشاغل مربوطه نیاز به گذراندن آزمون مهارت دارند و با توجه سطح مهارت شان مورد ارزیابی قرار می گیرند.

داشتن فرصت های شغلی متنوع و فراوان

جوشکاران میتوانند پس از شرکت در دوره های مربوطه , فرصت شغلی خود در زمینه بازرسی, مهندسی, رباتیک, آموزش, مدیریت پروژه و فروش را پیدا کرده و پیشرفت کنند. صنایع مختلف از ساختمان سازی تا هواپیماها و کشتی سازی همواره به جوشکاران ماهر نیاز دارند.

درآمد مناسب

جوشکاری یکی از معدود مشاغلی است که می تواند بدون هرگونه مدرک دانشگاهی درآمد خوبی را برای جوشکار بسته به سطح مهارت و پشتکار به همراه بیاورد. جوشکاران ماهری که امکان سفر و کار در شرایط پرخطر را دارند، می توانند درآمد سالانه بسیار خوبی، مشابه یک دکتر یا وکیل داشته باشند. در این میان جوشکاران ماهر زیر آب، پشتیبان نظامی و خطوط لوله برون شهری، در مقایسه با سایرین بیشترین درآمدها را به خود اختصاص می دهند.

کسب مهارت‌های فنی بالا

جوشکاری نیازمند مهارت‌های فنی بالایی است. جوشکاران باید با انواع مختلف فلز، تجهیزات جوشکاری و روش‌های مختلف جوشکاری آشنا باشند. این امر باعث می‌شود که جوشکاران مهارت‌های فنی بسیار خوبی کسب کنند که در مشاغل دیگر نیز می‌تواند به آن‌ها کمک کند.

داشتن فعالیت فیزیکی

شغل جوشکاری یک کار فیزیکی است و نیازمند قدرت و استقامت بدنی است. این امر باعث می‌شود که جوشکاران از نظر جسمی سالم و قوی باشند.

فرصت کارآفرینی

با کسب مهارت‌های لازم، جوشکاران می‌توانند به صورت مستقل فعالیت کنند و کسب‌وکار خود را برای پیشرفت و ایجاد فرصت های شغلی راه اندازی نمایند.

فعالیت در زمینه ساخت و تعمیر کشتی

صنعت کشتی سازی به شدت به جوشکاران ماهر نیاز داشته و به همین دلیل اغلب شامل شهرک هایی برای جوشکاران است . شرکت های کشتی سازی، به منظور تکمیل نیروی انسانی مورد نیاز جهت انجام پروژه های بزرگ، همواره در حال استخدام جوشکارانی هستند که به عنوان پیمانکاران مستقل شناخته می شوند. تعمیر و نگهداری کشتی های مسافربری نیز از زمینه های کاری محبوب در جوشکاری است. این نوع کار نیاز به حضور دائم متخصص بر روی کشتی حین سفر در نقاط مختلف دنیا دارد. کشتی های در حرکت همواره نیازمند جوشکاران به منظور جایگزین نمودن لوله های آسیب دیده و انجام تعمیزات مورد نیاز هستند. کار در کشتی به معنی سفر دائمی و حضور در کشورهای مختلف است. جوشکاران شاغل در این زمینه اغلب از حقوقی خوب، امکاناتی عالی و سبک زندگی منحصر به فرد بهره مند خواهند شد.

فعالیت در صنایع نظامی (Military Industry)

صنایع نظامی نیازی همیشگی به جوشکاران جهت انجام امور پشتیبانی دارند. فعالیت های مربوط به پشتیبانی نظامی اغلب توسط شرکت های پیمانکاری که در ساخت و تعمیر زیرساخت ها و تجهیزات نظامی تخصص دارند، انجام می شود. برخی از این کارها شامل : ساخت خطوط لوله، تعمیر مخازن و آماده سازی ادوات نظامی می باشد.

فعالیت در نصب خطوط لوله (Pipe line Installation)

جوشکاران خطوط لوله به هر محلی که خط لوله ای در حال نصب و یا تعمیر باشند، سفر می کنند. از اینرو سفر به شهرهای مختلف فرصت دیدن مناطق مختلف و آشنایی با فرهنگ ها را نیز فراهم میکند. این نوع از کار اغلب نیازمند زندگی در مکان های دور افتاده است. این افراد می بایست تا زمانی که پروژه به آنان نیاز دارد در محل حضور داشته باشند. در برخی از موارد شرکت ها جوشکاران را با پرواز به محل پروژه منتقل نموده و از همان طریق به محل سکونت شان بازمی گردانند.

جوشکاری زیرآب (Underwater Welding)

برخی از جوشکاران در اعماق اقیانوس های جهان مشغول به کار هستند. این کار فعالیتی بسیار تخصصی بوده و می تواند آنها را به مکان هایی ببرد که هیچ کس هرگز پیش تر در آنجا حضور نداشته است. جوشکاران زیر آب اغلب به طور دائم از یک محل به محل دیگر در حرکت بوده و برای آنانی که قادر به سفر هستند، همواره تقاضای کار وجود دارد. با خطرات جوشکاری زیر آب بیشتر آشنا شوید.

امنیت شغلی بالا

جوشکاران هموار مورد نیاز خواهند بود. در برخی از سال ها با رکود یا تغییرات ارز شاهد صدمه دیدن بعضی از صنایع و مشاغل مربوطه بوده ایم، اما جوشکاران آنها به راحتی به صنایع دیگر نقل مکان نمودند. برای مثال هنگام وقوع جنگ، بسیاری از کسب و کارها آسیب می بینند اما جوشکاری از جمله مشاغل مورد نیاز جهت تعمیر ادوات جنگی آسیب دیده است.

جمع بندی

شغل جوشکاری حرفه ای پیچیده بوده و بدون کسب مهارت و تجربه قطعا نمی توان در این حرفه موفق شد . با توجه به مطالب گفته شده، می توان اینطور نتیجه گرفت که جوشکاران عزیز بخش مهمی از فعالیت هایی مانند: ساخت پل ها، نیروگاه های هسته ای و آسیاب های بادی تا حفاری چاه های نفت و انتقال و پالایش حامل های انرژی مورد نیاز و… را سهیم هستند. از اینکه این مقاله را مطالعه نمودید متشکریم، اگر انتقاد و پیشنهادی در پیرامون این مقاله دارید در قسمت دیدگاه بنویسید.

با آرزوی سلامتی و موفقیت برای جوشکاران عزیز و تمام کسانی که به تازگی به این عرصه قدم گذاشته اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *