مقالات

آموزش جوشکاری | اصول و ترفندهای جوشکاری از مبتدی تا حرفه ای

آموزش جوشکاری

آیا شیفته اتصال فلزات به هم هستید؟ آیا علاقه مند به یادگیری هنر برش، شکل دادن و اتصال فلزات به یکدیگر از طریق جوشکاری هستید؟ اگر چنین است، باید جوشکاری را یاد بگیرید. جوشکاری یک مهارت همه کاره و ضروری است و سبب میشود درهای صنایع مختلف به روی شما باز شود. خوشبختانه اگر تصمیم به یادگیری این مهارت دارید، نیاز به آموزش رسمی در دانشگاه ندارید، حتی می‌توانید بدون تجربه قبلی وارد این صنعت شوید. با این حال اگرچه نقطه ورود برای همه قابل دستیابی است، اما جوشکاری چیزی نیست که بتوانید بدون آموزش آن را یاد بگیرید، از طرفی دیگر انجام فرایند جوشکاری به شدت سخت و دشوار است. برای مبتدیانی که مایل به ورود به دنیای جوشکای هستند، درک اصول اولیه و مفاهیم جوشکاری ضروری است. هدف از این مقاله ارائه یک راهنمای جامع در مورد جوشکاری است تا تمامی متبدیان بتوانند کم کم آموزش جوشکاری را انجام دهند.

هدف جوشکاری و برشکاری

در اولین مرحله باید با هدف جوشکاری و برشکاری آشنا شویم. در فرایندهای جوشکاری، برای اتصال قطعات مختلف از یک نوع فلز یا انواع فلزات و آلیاژها، بالا بردن استحکام و سرعت عملیات از جوشکاری استفاده می کنند. به صورت کلی هدف جوشکاری این است که دو قطعه فلز به هم متصل شود. در حالیکه در فرایندهای برشکاری، فلز از طریق گرمای شدید، از یکدیگر جدا می‌شوند. هم فرایند جوشکاری و هم فرایند برشکاری به کمک گرمای شدید انجام می‌شوند و عملکرد آن‌ها دقیقاً مخالف هم است.

انواع اتصالات جوش

برای آموزش جوشکاری نیاز است تا با انواع اتصالات جوش آشنا شویم. تنوع اتصالات جوش بالا بوده و بسته به نوع و نیاز جوشکاری، انجام می‌شود. هرچند در عمل گونه‌ها و ترکیبات مختلفی از انواع اتصال یافت می‌گردد اما 6 مدل اتصال اصلی برای جوشکاری موجود است که عبارتند از: لب‌به‌لب، سپری، پیشانی، گونیا، صلیبی و روی هم.

اتصال لب به لب (Butt Joint)

از اتصال لب به لب، عموماً به منظور متصل کردن انتهای ورق‌های مسطح با ضخامت‌های تقریباً یکسان استفاده می‌شود. مزیت اتصال لب‌ به‌ لب، جلوگیری از مرکزیتی است که در اتصالات یکطرفه ایجاد می‌گردد. اتصال بین دو قطعه فلز، از طریق لبه‌های دو قسمت بوده و باعث ایجاد زاویه‌ای بین 135 تا 180 درجه نسبت به یکدیگر میشود.

اتصال لب به لب

اتصال سپری (T Joint)

اتصال بین انتها یا لبه یک قسمت و وجه قسمت دیگر، به طوری که قطعات زاویه ای بیش از 5 تا 90 درجه در ناحیه اتصال ایجاد کند را اتصال سپری می گویند. کاربرد اتصال سپری غالباً در ساخت تیرورق‌ها، آویزها، قطعاتی که با زاویه باهم جفت می‌شوند و همچنین نشیمن‌های طاقچه‌ای می‌باشد.

اتصال سپری

اتصال پیشانی (Edge Joint)

اتصال بین لبه های دو قسمت که زاویه ای بین 0 تا 30 درجه نسبت به یکدیگر ایجاد می کند که در ناحیه اتصال شامل می شود. این مدل اتصال، اصولاً نقش سازه‌ای بر عهده ندارد و کاربرد آن‌ها صرفاً در نگهداری دو یا چند صفحه در یک سطح و یا نگهداری امتداد اولیه عضو می‌باشد.

اتصال پیشانی

اتصال گونیا (Corner Joint)

اتصال بین انتها یا لبه های دو قسمت که زاویه ای بیش از 30 اما کمتر از 135 درجه در ناحیه اتصال ایجاد می کند. کاربرد اتصال گونیا عمدتاً در ساخت مقاطع جعبه‌ای به شکل مستطیل است که تیرها و ستون‌های مقاوم در برابر پیچش را تشکیل می‌دهند.

اتصال گونیا

اتصال روی هم یا پوششی (Lap Joint)

اتصال بین دو قسمت روی هم قرار گرفته که زاویه ای بین 0 تا 5 درجه نسبت به یکدیگر در ناحیه جوش ایجاد می کند. روش اتصال روی هم، متداول‌ترین روش اتصال است و دارای دو مزیت عمده می‌باشد:

الف) سهولت در جفت و جور کردن: برخلاف روش‌های دیگر، ساختن قطعات در این نوع اتصال به زمان زیادی نیاز ندارد. همچنین در اتصال پوششی قطعات می‌توانند اندکی روی هم جابه‌جا شوند تا ایرادهای کوچک ساخت را پوشانده یا تنظیم طول را ممکن سازند.

ب) سهولت در اتصال دادن: در این نوع اتصال، نیازی به آمادگی خاص لبه‌های قطعات متصل شونده نیست و غالباً آن‌ها یا با شعله یا به صورت عادی برش می‌خورند. در اتصال روی هم عمدتاً از جوش گوشه استفاده می‌شود.

اتصال روی هم

اتصال صلیبی (Cruciform Joint)

در اتصال صلیبی دو فلز جوش به صورت قائم روی هم قرار گرفته و حالتی مانند صلیب یا بعلاوه را ایجاد می‌کنند. اتصال صلیبی قابلیت تحمل بار زیادی را داشته و در بعضی از کاربردها مورد استفاده قرار میگیرد.

 

اتصال صلیبی

معرفی ابزارهای جوشکاری

بدون استفاده از ابزارهای مناسب نمی‌توان آموزش جوشکاری را انجام داد. ابتدا باید تمامی ابزارهای جوشکاری را بشناسید و بعد طریقه کار کردن با آن‌ها را یاد بگیرید. داشتن ابزار و تجهیزات مناسب به شما کمک می‌کند تا سطح کیفیت جوش ایجاد شده را بالا ببرید. با توجه به اهداف و ارتباط آموزش جوشکاری با ابزار مربوطه، در ادامه تمامی ابزارهای ضروری برای جوشکاران مبتدی را معرفی می‌کنیم.

معرفی ابزارهای جوشکاری

معرفی ابزارهای جوشکاری

دستگاه جوش

دستگاه جوشکاری مانند جادوگر پشت پرده در جوشکاری است. به کمک دستگاه جوش میتوانید فلزات را ذوب کرده و به هم متصل کنید. گرمای ایجاد شده توسط دستگاه جوشکاری، فوق العاده بالا بوده و به ایجاد پیوند قوی بین فلزات کمک می کند. بسته به نوع جوشکاری، دستگاه‌های متفاوتی وجود دارند. بهتر است که بیشترین بودجه خود را صرف خرید دستگاه جوش مناسب کنید، زیرا بدون دستگاه جوش، عملاً نمی‌توانید جوشکاری انجام دهید. متأسفانه بازار جوشکاری، از دستگاه‌های جوش بی کیفیت چینی اشباع شده است؛ هرگز دستگاه جوش چینی نخرید و تلاش خود را کنید که از یک برند باکیفیت، با استانداردهای بین المللی دستگاه جوش مناسب را خریداری نمایید. تمامی دستگاه‌های جوش دارای تورچ هستند، تورچ بسته به نوع دستگاه جوش انواع مختلفی دارد.

تورچ جوشکاری بر دو نوع می باشد:

  1. تورچ فشار مساوی: در تورچ فشار مساوی، اکسیژن و گاز سوخت با فشار مساوی وارد محفظه شده و با هم مخلوط می شود. هر دستگاه چند لوله اختلاط کننده با سر تورچ مربوطه دارد که از استیلن موجود در لوله های فشار قوی استفاده میگردد و با تعویض سر تورچ شعله های مختلف ایجاد می نمایند.
  2.  تورچ انژکتوری یا فشار ضعیف: در تورچ انژکتوری، اکسیژن با فشار ۳ اتمسفر از سوراخ های ریز و دایره ای خارج شده و گاز سوخت را که در روزنه وجود دارد با خود به درون محفظه اختلاط می کند و پس از مخلوط شدن به نسبت مساوی از سر تورچ خارج می شود که به تورچ فشار ضعیف یا انژکتوری معروف است.

نکات هنگام کار با تورچ جوشکاری

برای پاک کردن سر تورچ از سوهان استفاده نکنید. اکثر افراد در کارگاه های جوشکاری از سوهان استفاده می‌کنند. این عمل سبب خواهد شد که سوراخ تورچ گشاد شود. بهتر است سر تورچ را با تکه ای چرم پاک کنید و برای بازکردن قطعات تورچ از آچار مخصوص استفاده نمائید و انبردست به کار نبرید. سعی شود که سر تورچ سرد به تورچ گرم نپیچد. لوله های اختلاط را عوض نکنید هر گاه اختلاط در کار تورچ روی داد فوراً شعله را خاموش نموده و علت آن را پیدا کنید.

ماسک جوشکاری

دومین وسیله ضروری، تهیه ماسک جوشکاری است. این ماسک‌ها بعنوان یک زره در برابر جرقه‌های جوشکاری عمل می‌کنند. هدف اصلی استفاده از ماسک جوشکاری، جلوگیری از جرقه و آسیب به صورت شما در حین جوشکاری است. از طرفی دیگر نوری که هنگام جوشکاری بوجود می‌آید حاوی اشعه فرابنفش است، به همین دلیل باید از چشم ها محافظت شود. ماسک جوشکاری در دو دسته کلی وجود دارد: دستی و اتوماتیک. اگر از ماسک جوشکاری دستی استفاده کنید، یکی از دست‌های شما اشغال می‌شود و فرایند جوشکاری کمی سخت‌تر انجام می‌شود. اما ماسک جوشکاری اتوماتیک مانند یک کلاه روی سر قرار گرفته و نیازی نیست که دست خود را صرف نگهداری از آن کنید. بسته به بودجه خود بهترین نوع را انتخاب کنید.

الکترود و سیم جوش

سیم جوش یا الکترودهای جوشکاری از مهم‌ترین ابزار برای شروع آموزش جوشکاری هستند. سیم جوش یا الکترود، سیم‌های فلزی نازکی هستند که هنگام جوشکاری، ذوب شده و باعث اتصال فلزات می‌شوند. سیم جوش جوشکاری، انواع مختلفی دارد و هر نوع از آن برای انجام روش‌های مختلف جوشکاری بکار می‌رود. سیم جوش ذوب می‌شود و با فلزات پیوند خورده و مخلوط می‌شوند. بعد از سرد شدن فلز، سیم جوش کمک می‌کند تا یک اتصال قوی بوجود آید.

الکترود جوشکاری در حین انجام فرایند، ذوب شده و به فلز مبنا، منتقل می‌شود. فلز الکترود به ماده پرکننده بدل شده و بخشی از روکش به گاز محافظ و بخش دیگر آن به گِل جوشکاری تبدیل می‌گردد. روکش الکترود از مخلوطی گِل مانند که شامل سیلیکات‌های سخت‌کننده و مواد دیگری مثل اکسیدها، کربنات‌ها،  فلورایدها و آلیاژهای فلزی و سلولزی تشکیل شده است. این مخلوط با پخته و فشرده شدن باعث سختی، خشکی و ایجاد تراکم بالا در جوشکاری می‌گردد.

الکترود جوشکاری

الکترود جوشکاری

دستکش جوشکاری

دستکش‌های جوشکاری مدافعات سرسخت دستان شما در هنگام جوشکاری هستند. دستکش‌ها از مواد ضد حریق ساخته شدند و به شما کمک می‌کنند تا گرمای زیاد فلزات جوشکاری شده و جرقه‌ها را تحمل کنید. این دستکش‌ها دارای لایه‌های اضافه و آسترهای ویژه‌ای هستند و در برابر دمای بالا مقاوم هستند. هنگامی که دنبال دستکش جوشکاری هستید، مهم است که با آن احساس راحتی داشته باشید و دامنه حرکتی شما را محدود نکند. بعضی از انواع دستکش‌های جوشکاری، به شدت ضخیم هستند و مانع انجام کار خواهند شد. یک دستکش خوب، باید علاوه بر محافظت، انعطاف پذیر هم باشد.

پیشبند جوشکاری

اگر تازه کار بوده و کمی هم بی احتیاط هستید، بهتر است که از پیش بند جوشکاری استفاده کنید. پیشبند طراحی شده برای جوشکاری یک لایه دفاعی اضافه در برابر سوختگی، جرقه و پاشش دارد. همچنین از پوست و لباس شما در برابر شعله‌های آتش و سایر خطرات محافظت می‌کند. پیشبند جوشکاری معمولاً از جنس چرم ساخته شده و دارای تسمه‌های قابل تنظیم است. در صورتی که بودجه خرید پیشبند جوشکاری را ندارید، میتوانید آن را حذف کنید، ولی حتماً دقت داشته باشید که جرقه‌ها به سمت شما نپاشند. همچنین به هیچ عنوان از لباس‌های دارای الیاف مصنوعی استفاده نکنید زیرا به سرعت آتش می‌گیرند. از لباس‌های الیاف طبیعی و چرمی استفاده کنید.

گیره‌های جوشکاری

گیره‌های جوشکاری یکی از ابزارهای مهم در انجام فرایند جوشکاری هستند. به کمک گیره می‌توانید در حین کار قطعاتی را که در حال سرد شدن هستند، به هم محکم کرده و به اصطلاح فیکس کنید. این گیره‌ها در انواع و اقسام مختلفی بوده و از متریال گوناگونی ساخته شده‌اند. گیره‌های جوشکاری روی قطعات قرار گرفته و آن‌ها را ثابت نگه می‌دارند تا در حین جوشکاری تکان نخورند. این پایداری به جوشکار کمک می‌کند تا بدون فشار و جابجایی قطعات، جوش‌های دقیقی ایجاد شود.

چکش و برس سیمی

سرباره و پاشش یکی از اصلی‌ترین تولیدات اضافی جوشکاری برای افراد تازه کار هستند. اگر قرار است جوش‌های تمیز و بادوام تولید کنید، باید بعد از انجام جوشکاری، قطعه فلز را به خوبی تمیز کنید. برای تمیز کردن نیاز به یک برس سیمی و چکش تراشه دارید. بعد از جوشکاری، از چکش براده برداری برای حذف سرباره اضافی از سطح جوش استفاده کنید. یک انتهای چکش برای برداشتن تیز بوده، در حالیکه سر دیگر برای کار با مناطق بزرگ‌تر است. بعد از آن، از برس سیمی استفاده کنید. برس سیمی برای صیقل دادن فلز و خلاص شدن از شر هرگونه پاشش استفاده می‌شود. برای بعضی از فرایندهای جوشکاری، نیاز است که قبل از جوشکاری نیز، سطح فلز تمیز شود. به کمک برس سیمی میتوان زنگ زدگی، رنگ و تکه‌های باقیمانده از عملیات جوشکاری را تمیز و مرتب کرد.

آموزش جوشکاری

بعد از اینکه تجهیزات مناسب و دستگاه جوش را خریداری کردید. بهتر است که دست به کار شوید و جوشکاری را یاد بگیرید. سعی کنید ابتدا دانش تئوری خود را تقویت کنید. به این نکته مهم توجه کنید که جوشکاری، تخصصی عملی است. پس باید هر چه سریع‌تر شروع کنید و دانش تئوری خود را به صورت عملی پیاده سازی کنید. تا زمانی که یک تکه فلز و تورچ جوشکاری را در دستان خود نگیرید، نمیتوانید جوشکار شوید. پس کار را آغاز کنید. با توجه به آسان بودن فرایند جوشکاری Co2، در ادامه مقاله آموزش جامع این روش را با هم بررسی خواهیم کرد.

آموزش جوشکاری Co2

  1. اطمینان حاصل کنید که دسنگاه جوشکاری MIG یا Co2 به درستی تنظیم شده است. همچنین باید سیم به درستی روی قرقره قرار گرفته باشد. به نوک تورچ جوشکاری نگاه کنید تا مطمئن شوید که به درستی از درون تغذیه می شود. اطمینان حاصل کنید که قوطی های گاز محافظ شما به درستی تنظیم شده اند و دستگاه جوشکاری شما در حالت کار قرار دارد.
  2.  جوشکاری MIG  باید همراه با یک گیره زمینی انجام شود، تا جلوی برق گرفتگی گرفته شود.
  3. تورچ جوش را با هر دو دست نگه دارید. یک دست را روی میز که در حال جوشکاری آن هستید استراحت دهید و از آن برای کنترل جهت تورچ در هنگام جوش استفاده کنید. دست دیگر شما باید تورچ را بگیرد، با انگشت اشاره آماده فشار دادن ماشه است.
  4.  نوک تورچ جوش را با زاویه 20 درجه قرار دهید. قرار دادن تورچ با زاویه 20 درجه در برابر قطعه فلز به شما کمک می کند تا هنگام جوشکاری به درون فلز نفوذ کنید. به این حالت معمولاً به عنوان موقعیت فشار نیز گفته می شود.
  5. دستگاه جوشکاری Co2 را روشن کرده و ماشه را فشار دهید. کلاه ایمنی جوش را روی صورت خود پایین آورده و ماشه را روی تورچ فشار دهید. این باعث ایجاد یک جرقه روشن در پایان تورچ جوش می شود. صورت خود را از جوش دور نگه دارید تا به خود آسیب نرسانید و بخار سمی را استنشاق نکنید.
  6. تورچ را روی فلز به آرامی حرکت دهید تا جوش ایجاد شود. نوک تورچ جوشکاری را بر روی تکه فلز فشار دهید. جرقه ها باید توسط تورچ جوشکاری ایجاد شوند. حلقه های کوچک با تورچ خود را به عنوان جوش بسازید. هنگامی که قطعه فلزی را پایین می آورید، شروع به دیدن فلز داغ در پشت نوک تورچ جوش خود می کنید. پس از پایان جوش خود، ماشه را رها کنید و دستگاه جوشکاری خود را خاموش کنید.

به همین راحتی میتوانید جوشکاری Co2 را انجام دهید.

نکته ایمنی: به یاد داشته باشید هنگام کار با دستگاه جوش و انجام فرایند جوشکاری، از دستکش استفاده کنید.

چگونه جوشکار شویم؟

جوشکاری فقط اتصال دو قطعه فلزی به یکدیگر نیست. برای جوشکار شدن، باید سختی بکشید و مهارت خود را روز به روز افزایش دهید. تا وقتی که یک فلز را در مقابل خود نگذارید و شروع به جوشکاری نکنید، نمی‌توانید آموزش جوشکاری را شروع کنید. برای جوشکار شدن باید مراحل مختلفی را طی کنید و از هفت خان رستم بگذرید. به طور کلی برای جوشکار شدن باید مراحل زیر را طی کنید.

چگونه جوشکار شویم؟

چگونه جوشکار شویم؟

اصول جوشکاری را یاد بگیرید

قبل از هر چیز، مهم است که درک کاملی از اصول جوشکاری داشته باشید. حتی اگر فرایند جوشکاری به نظر شما ساده است و به راحتی آن انجام میدهید، باز هم باید بدانید که چگونه فرایند جوشکاری انجام می‌شود. بطور کلی جوشکاری یعنی اتصال دو قطعه فلز به یکدیگر. به کمک یک دستگاه جوش مناسب، میتوان قطعات را ذوب کرد. حالت مذاب به فلز اجازه می‌دهد تا بعد از سرد شدن، دوباره جامد شده و به یکدیگر متصل شوند. جدا از اتصال مواد، جوشکاران به عنوان بخشی از کار خود، باید قطعات فلزی را برش داده و شکل دهند. برای پشتیبانی از اتصال فلزات، معمولاً از فیلر استفاده می‌شود. فیلر بسته به نوع ماده و فرایند جوشکاری می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد و کمک می‌کند تا جوش ایجاد شده، ثبات بیشتری داشته باشد.

روش جوشکاری را انتخاب کنید

خیلی از جوشکاران ماهر می‌توانند انواع روش‌های جوشکاری را به راحتی انجام دهند. با این حال، زمانی که تازه آموزش جوشکاری را شروع کرده‌اید، ضروری است که یک روش مناسب را انتخاب کنید. روشی را انتخاب کنید که راحت باشد. همچنین محدودیت بودجه خود را در نظر بگیرد. اکثر جوشکاران برای شروع کار از فرایند جوشکاری Co2 استفاده می‌کنند.

دستگاه جوش مناسب را انتخاب کنید

داشتن دستگاه جوش مناسب می‌تواند نقطه عطفی در ورود شما به دنیای جوشکاری باشد. دستگاهی را انتخاب کنید که مطابق با روش جوشکاری انتخاب شده باشد و از طرفی دیگر با سطح مهارت شما مطابقت داشته باشد. متأسفانه نمونه‌های چینی بسیاری در بازار موجود است. دستگاه‌‌های جوش چینی نه تنها گارانتی ندارند بلکه کار کردن با آن‌ها نیاز به قلق دارد. ابزار جوش و برش وینر اولین تولیدکننده دستگاه جوش ایرانی است. می‌توانید انواع دستگاه جوش باکیفیت با ضمانت 2 سال و تعداد دفعات نامحدود ارائه خدمات را از ابزار جوش وینر دریافت نمایید.

دستگاه جوش آرگون 8850 وینر

دستگاه جوش آرگون 8850 وینر

اصول ایمنی را رعایت کنید

نادیده گرفتن اقدامات ایمنی خطرات متعددی را ایجاد می‌کند – از آتش سوزی گرفته تا خطر برق گرفتگی – باید هنگام جوشکاری تمامی تجهیزات ایمنی را استفاده کنید. شما باید در محلی کار کنید که هوا به خوبی تهویه شود،استنشاق دود مضر از دستگاه جوش خاص خطرناک و ناسالم است. پنجره ها و درها را باز کنید تا از تهویه مطبوع اتاق اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این ، قبل از شروع جوشکاری ، حتماً تمام وسایل ایمنی را بپوشید. دستکش‌های محافظ، عینک، محافظ گوش و لباس‌ها غیر قابل اشتعال ضروری است.

از یک مربی جوشکاری کمک بگیرید

شما می توانید از YouTube برای ارائه دانش تکمیلی برای کلاسهایی که می گذرانید یا تکنیک های مختلف جوشکاری استفاده کنید. از آنجا که جوشکاری می تواند خطرناک باشد، شما باید قبل از شروع کار خود ، تحت نظارت یک جوشکار باتجربه تمرین کنید. بعد از یادگیری اصول اولیه جوشکاری، می‌توانید آموزش جوشکاری را به کمک یک مربی ادامه دهید. به کمک ویدیوهای آموزشی و اینترنت سطح دانش تئوری خود را بالا ببرید و به کمک یک مربی، دانش عملی خود را ارتقا دهید.

تمرین کنید

برای تبدیل شدن به یک تکنیسین ماهر جوشکاری، باید تمرین کنید. هر چه بیشتر تمرین کنید، بیشتر می‌توانید پیشرفت کنید و مهارت‌های خود را بیفزایید. حتی جوشکاران ماهر هم با تمرینات مداوم، مهارت‌های دست ورزی خود را ارتقا میدهند.

ترفندهای مهم در آموزش جوشکاری

ترفندهای جوشکاری به شما کمک می کند تا علاوه بر راحت انجام دادن فرایند جوشکاری، بتوانید از بروز مشکلات حین جوشکاری جلوگیری کنید. در ادامه برخی از این تکنیک‌ها را بررسی می‌کنیم.

ناخالصی‌ها را تمیز کنید

اغلب جوشکاران قبل از جوشکاری، سطح فلز را تمیز نمی‌کنند. باید تمامی رنگ‌ها، زنگ زدگی، کثیفی و سایر آلودگی‌ها را به خوبی تمیز کنید. تنها کاری که باید بکنید این است که با یک برس سیمی به خوبی کثیفی ها را از بین ببرید. تمیز کردن فلز، باعث می‌شود ناخالصی‌هایی که در طول جوش به فلز جذب میشود، حذف شده و تخلخل ایجاد نشود.

تورچ را به کمک دو دست بگیرید

در ابتدای فرایند جوشکاری، بهتر است که از هر دو دست خود برای انجام عملیات استفاده کنید. همیشه دو دست عملکرد بهتری نسبت به یک دست دارند. یک دست باید بدنه تورچ را گرفته و ماشه را فشار دهد و دست دیگر باید زیر گردن تورچ را بگیرد. در این صورت تسلط بیشتری روی جوشکاری پیدا میکنید.

تورچ را تمیز نگه دارید

تورچ در معرض جرقه و پاشش است به همین دلیل حتماً قبل از انجام جوشکاری، سوراخ ها را تمیز کنید تا مسدود نشود.

جوش عمودی را به دقت انجام دهید

ترفند اول برای ایجاد یک جوش عمودی مرغوب این است که یک مثلث ایجاد کنید تا کنترل روی حوضچه جوش را حفظ کنید و قطعات به خوبی متصل شوند. ترفند دوم این است که سرعت و ولتاژ سیم را از تنظیمات توصیه شده برای جوش لب به لب کمتر کنید. بعنوان مثال، اگر فولاد 6 میلی متری را با سیم 8/0 میلی متری جوش میدهید، تنظیمات شما معمولاً به این صورت است: 23 ولت و 12 متر در دقیقه (سرعت سیم). اگر با این پارامترها شروع به جوشکاری عمودی می‌کنید، تنظیمات خود را تغییر دهید به: 19-20 ولت و 7-6 متر در دقیقه. توصیه میکنیم ولتاژ خود را 3 یا 4 و سرعت سیم را 5 تا 6 بار کاهش دهید.

جوشکاری عمودی

مراقب طول قوس باشید

یکی از جنبه‌هایی که اغلب نادیده گرفته می‌شود، طول قوس است. اغلب به جوشکاری مبتدی گفته می‌شود که لبه جلوی حوضچه را تماشا کنید تا مطمئن شوید که به طور مداوم خیس می‌شود، اما باید توجه داشت که مهم‌ترین نکته این است که باید طول قوس ثابت نگه داشته شود. بعنوان مثال در جوشکاری الکترود دستی، الکترود کم کم می سوزد و باید زاویه دوباره تنظیم شود تا طول قوس یکسانی داشته باشید.

 قبل از کار، جوشکاری روی قراضه را تمرین کنید

قبل از تلاش برای جوش دادن 2 قطعه فلز با هم برای یک فرایند جوشکاری، ایجاد “مهره” یا جوشکاری روی قطعات فلز را تمرین کنید. این باعث می شود که شما با استفاده از دستگاه جوش سازگارتر شوید و مهارت کسب کنید و این امر به شما در دستیابی به جوش های محکم تر کمک می کند.

سخن پایانی

به صورت کلی شما می توانید آموزش جوشکاری را برای یادگیری مهارت جدید دنبال کنید. برای انجام این کار ویدیو و کلاس های آنلاین نیز در کنار مراجعه به جوشکار حرفه ای کار آمد می باشد. برای انتخاب نوع جوشکاری مورد نظر حتما دقت کنید که از بهترین انواع جوشکاری برای شروع کار استفاده کنید. جوشکاری MIG و جوشکاری قوس الکتریکی از جمله بهترین انواع جوشکاری هستند. این را به حافظه بسپارید که اولین کار برای جوشکاری حفظ امنیت شما است و ایمنی محل کار شما حرف اول را می زند.

سؤالات متداول

در انتهای مقاله به بررسی سؤالات متداول پیرامون آموزش جوشکاری میپردازیم.

[sp_easyaccordion id=”11538″]

منابع:

toolsetmaster, Hotairtools , unimig

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *