جوشکاری آلومینیوم ها را در این مقاله به طور کامل بررسی میکنیم. آلومینیوم یک فلز سبک و و نازک است که در کارگاه های جوشکاری بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.از این فلز برای جوشکاری در دماهای پایین برای جلوگیری از ایجاد سوراخ در مواد استفاده می شود. جوشکاری آلومینیوم ها نسبت به جوشکاری فولاد چالش بر انگیزتر است زیرا نیاز به مراقبت، توجه و تجهیزات تخصصی بسیار بیشتری دارد.
چرا جوشکاری آلومینیوم ها چالش برانگیز است؟
قبل از برجسته سازی فرآیندهای جوشکاری مختلفی که برای پیوستن به آلومینیوم استفاده می شود، درک برخی از مشکلاتی که ذاتی در جوشکاری آلومینیوم ها است ، مهم است. یکی از مناطق مشکل فلز پرکننده است. برخی از آلیاژهای آلومینیوم را نمی توان بدون مواد پرکننده جوش داد. آلیاژهایی مانند 6061 در صورت جوشکاری بدون فلز پرکننده ، دچار ترک خوردگی می شوند. علاوه بر این ، مواد پر کننده صحیح باید انتخاب شود.
از چه نوع فرآیند برای جوشکاری آلومینیوم ها می توان استفاده کرد؟
1- جوشکاری TIG
2- جوشکاری MIG
3- جوشکاری پرتو لیزر و جوشکاری پرتو الکترونی
4- جوش مقاومت
بهترین فرآیند و روش برای ایجاد جوش آلومینیوم ها
یکی از محبوب ترین فرایندهای جوشکاری آلومینیوم ها جوش قوس الکتریکی تنگستن (GTAW) است که در غیر این صورت جوشکاری TIG شناخته می شود.(GTAW) فرایند عالی برای آلومینیوم است زیرا نیازی به تغذیه سیم مکانیکی ندارد ، که می تواند مشکلات تغذیه ای را ایجاد کند. در عوض ، مواد پرکننده توسط جوشکار با دست خود درون گودال تغذیه می شود. همچنین فرآیند GTAW کاملاً تمیز است و از آلودگی آلومینیوم در جو جلوگیری می کند.
فرآیند ها و روش های نامناسب برای جوشکاری آلومینیم ها
چندین فرآیند وجود دارد که برای این کار مناسب نیستند مثل هر فرآیند جوشکاری که از شار استفاده می شود. دلیل این امر این است که جوش های ایجاد شده با این روش ها منجر به ایجاد مقادیر زیادی تخلل می شود.
نکات مهم برای انجام جوشکاری آلومینیوم ها
برای انجام انواع جوشکاری ابتدا باید مواد مورد نیاز و وسایل خود را تمیز کنید. با گذشت زمان ، آلومینیوم در قسمت بیرونی آن یک لایه نازک از اکسید آلومینیوم تشکیل می دهد که در دمای بسیار بالاتر از آلومینیوم ذوب می شود. بنابراین ، قبل از جوش دادن هر قطعه آلومینیوم ، باید اکسید آلومینیوم را پاک کنید . این کار را بصورت مکانیکی با مسواک زدن ، سنگ زنی یا پاشیدن اکسیدها انجام دهید. اگر برای تمیز کردن آلومینیوم از برس های سیم استفاده می کنید ، حتما از برس های جدید استفاده کنید یا فقط برای تمیز کردن آلومینیوم استفاده شده است. برس هایی که برای تمیز کردن سایر فلزات مورد استفاده قرار گرفته اند ، ممکن است اثری از آن فلزات در پشت باشند ، که می تواند کیفیت جوش شما را تحت تأثیر قرار دهد.
مراحل انجام جوشکاری آلومینیوم ها
1- میزان جوش خود را تنظیم کنید.
معمولا هدف استفاده از حدود 1 آمپر در هر 0.001 اینچ از هر ضخامت قطعه کار است. این ایده خوبی است که میزان آمپر جوشکاری را بالاتر از چیزی که انتظار دارید و نیاز دارید، داشته باشید.
نکته:
اگر تجربه زیادی در مورد جوشکاری ندارید ، با مقداری آلومینیوم قراضه تمرین کنید و تنظیمات مختلف را امتحان کنید تا زمانی که پیدا کنید چه چیزی برای شما بهتر است. به دست آوردن تنظیمات مناسب می تواند تفاوت زیادی در کیفیت جوش شما ایجاد کند و عوامل محیطی می توانند تحت تأثیر قرار بگیرند که کدام تنظیمات بهتر عمل می کنند.
2- ابزار ها و قطعات کار خود را آماده کنید.
با گسترش الکترود جوشکاری بیش از قطر نازل مشعل شروع کنید.توجه داشته باشید نوک تنگستن شما نباید بیشتر از ضخامت نازل باشد. با نوک الکترود بر روی قطعه کارتان ضربه بزنید و سپس آن را حدود 3 میلی متر بکشید.
3- دکمه روی مشعل را فشار دهید.
برای شروع انجام کار شما می بایست اگر بر روی مشعل شما دکمه ای وجود دارد آن را بفشارید و یک قوس الکتریکی ایجاد کنید.
4- از پدال پا استفاده کنید.
اگر دکمه بر روی مشعل شما نیست، توسط پدال پا قوس را ایجاد کنید.
نکته:
اگر در شروع کار جوشکاری مشکلی دارید، احتمالا میزان برق شما خیلی کم است. تنظیم برق خود را تنظیم کنید و دوباره امتحان کنید.
5- گودال ایجاد کنید.
قطعه کار را ذوب کنید تا زمانی که یک گودال به اندازه کافی ایجاد کنید که عریض تر از قطر پر کننده شما باشد. فقط کافی است از میله پرکننده برای پر کردن مفصل استفاده کنید و به قسمت بعدی در فرایند جوشکاری بروید.
دو نکته مهم که باید به آن توجه کنید:
همزمان با جوشکاری ، گرما در تمام قطعه کار افزایش می یابد. برای پایین آمدن سطح قوس الکتریکی، از پدال پای خود استفاده کنید.
در فرایند جوشکاری به اندازه گودالی که ایجاد می کنید توجه کنید. اگر این گودال خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد، ممکن است مواد خود را بسوزانید یا جوش جامد دریافت کنید.
6- در ابتدای جوش میله پر کننده بیشتری اضافه کنید.
جوش خود را ایجاد کنید و اجازه دهید چند ثانیه سرد شود. بعد از اینکه جوش شما لحظه ای خنک شد، جوش را دوباره راه اندازی کنید و به کار خود ادامه دهید. داشتن کمی فلز بیشتر در شروع کار جوشکاری آلومینیوم ها، باعث می شو که جوش شما قوی تر ایجاد شود و از ترک خوردگی جلوگیری می شود.
7- گودال را فشار دهید.
به آرامی بر روی گودالی که مشعل ایجاد می کند فشار بیاورید و و پر کننده به آن بی افزایید. توجه داشته باشید که برای حفظ اندازه یکنواخت گودال، با سرعت یکنواخت حرکت کنید.
8- پا را از روی پدال بردارید و دکمه را رها کنید.
پس از اتمام کار جوشکاری آلومینیوم ها، قوس الکتریکی را آهسته کشیدن پای خود از پدال متوقف کنید و یا انگشت خود را از دکمه ای که بر روی مشعل قرار دارد، خارج کنید.
منابع: metalsupermarkets – wikihow